Nedjelja, 2. listopada 2022.

Odgođeni radovi na izmuljivanju jezera Trakošćan

Sada je pretoplo, i stradao bi veći dio ribe te će se s poslovima premještanja ribe iz Trakošćanskog jezera pričekati jesen

Preporučujemo

Dugoočekivani poslovi na izmuljivanju Trakošćanskog jezera, ipak će, čini se morati pričekati još nekoliko mjeseci, piše Zagorje Interanational prenoseći Sjeverni info.

Prema informacijama Danijela Bunića direktora, Vodnogospodarskog odjela za Muru i gornju Dravu Hrvatskih voda, ovoga puta je do odgode došlo iz ekoloških razloga.

Budući da članovi Športskog ribolovnog društva Trakošćan, kojima su povjereni poslovi izlova i preseljenja ribljeg fonda, nisu na vrijeme uspjeli obaviti preseljenje ribe u ribnjake pored Bjelovara, zatražili su dodatno mišljenje o izlovu i preseljenju ribe.

Zavod za biologiju Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu dostavio je mišljenje da kasnoproljetni i ljetni mjeseci, zbog topline i zraka i vode nisu pogodni za preseljenje ribljeg fonda te je potrebno pričekati kasne jesenje mjesece da bi se taj posao obavio na ekološki prihvatljiv način.

Sada je pretoplo, i stradao bi veći dio ribe te će se s poslovima premještanja ribe iz Trakošćanskog jezera pričekati jesen, i samim time će i poslovi na ispuštanju vode iz jezera i njegovom izmuljivanju, biti odgođeni do vremena kad zahladi, odnosno do kasnijih jesenskih mjeseci.

- Advertisement -

Najnovije objave