Petak, 27. svibnja 2022.

Održana izborna skupština udruge umirovljenika Matice Općine Rasinja

Udruga je dobila novo rukovodstvo tako da je za predsjednika izabran Josip Smok, a za dopredsjednicu Marija Futač

Preporučujemo

U subotu, 24. srpnja, u društvenom domu u Subotici Podravskoj održana je godišnja skupština udruge umirovljenika Matice Općine Rasinja.

Skupštini koja je ovaj puta bila izborna odazvao se velik broj članova jer je očito da su ljudi željni druženja i razgovora što je u dugom vremenskom razdoblju bilo onemogućeno.

Kako je obveza da se svake godine članstvu Udruge podnesu izvješća o radu u protekloj godini kao i planirane aktivnosti za tekuću godinu, to je i realizirano na održanoj skupštini.

Izborna skupština udruge umirovljenika Matice Općine Rasinja

Prisutnost koronavirusa u 2020. spriječila je neke od zacrtanih ciljeva, ali se kada su to epidemiološke mjere dozvoljavale, odrađivalo ono što je u tom periodu bilo moguće, o čemu su članovi iscrpno obaviješteni.

Isto tako, za tekuću 2021. planirano je dosta aktivnosti, kao i izvori financijskih sredstava, koja će omogućiti njihovo ostvarenje. Međutim, još uvijek prisustvo pandemije i dalje ne daje prostora za realizaciju u zacrtanim rokovima.

Dio planiranih ciljeva je ipak ostvaren pa se članstvo nada da će u drugoj polovici godine virus oslabiti te će epidemiološke mjere dopustiti realizaciju aktivnosti, koje su planirane za taj dio godine.

Izborna skupština udruge umirovljenika Matice Općine Rasinja

Budući da je skupština bila izborna, Udruga je dobila novo rukovodstvo tako da je za predsjednika izabran Josip Smok, a za dopredsjednicu Marija Futač.

Kod prijedloga za izbor članova izvršnog i nadzornog odbora došlo je do određenih osvježenja, jer su neki članovi, uglavnom zbog zdravstvenih razloga, zamijenjeni novima. Tim članovima, kao i onima koji su prije njih bili članovi izvršnog i nadzornog odbora, dodijeljena su Priznanja u znak zahvalnosti za dugogodišnji predani rad u Udruzi.

Izborna skupština udruge umirovljenika Matice Općine Rasinja

Priznanje uz simbolični poklon dodijeljeno je i Dragi Pocrnji, bivšem predsjedniku, koji je Udrugu vodio naročito uspješno jer je u njegovo vrijeme bila jedna od najaktivnijih udruga na području općine Rasinja.

Međutim, on se, prilikom pripreme materijala za izbornu skupštinu, navodeći osobne razloge, zahvalio na ponuđenoj kandidaturi za reizbor.

Izborna skupština udruge umirovljenika Matice Općine Rasinja

Također, na skupštini su bili nazočni načelnik Općine Rasinja Danimir Kolman i predsjednik Općinskog vijeća Zvonimir Fajfarić, koji su izrazili zadovoljstvo radom Udruge te obećali daljnju moguću pomoć u realizaciji zacrtanih ciljeva.

Nakon završenog radnog dijela skupštine, upriličeno je druženje uz večeru, glazbu i ples.

Izborna skupština udruge umirovljenika Matice Općine Rasinja

Foto: Josip Mlinarić / Tekst: Ana Mlinarić

Cijelu fotogaleriju možete pogledati ovdje.

- Advertisement -

Najnovije objave