Petak, 19. srpnja 2024.

Održana je koordinacija Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije

Ravnatelj OB Koprivnica Mato Devčić izvijestio je kako bolnički sustav i dalje funkcionira u punom opsegu svojih djelatnosti

- Oglas -

U prostorijama Županijske uprave danas je održana koordinacija Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije na kojoj je raspravljano o aktualnoj epidemiološkoj situaciji na području županije priopćili su iz Županije.

Načelnik Stožera i zamjenik župana Ratimir Ljubić uvodno je iznio podatke broju novooboljelih u općoj populaciji i školama, napomenuvši da je povećanje primjetno te da građani moraju uložiti dodatne napore u pridržavanje mjera epidemiološke prevencije. Također je podsjetio kako je župan u suglasnosti sa Stožerom te ravnateljima donio odluku da se nastava uživo provodi za učenike osnovnih škola od 1. do 4. razreda i učenike završnih razreda srednjih škola, dok se online nastava provodi za sve ostale. Takav model nastave provodit će se do daljnjeg, a ovisno o razvoju epidemiološke situacije, po potrebi će se mijenjati, s time da će škole i učenici biti pravovremeno obaviješteni.

Načelnik Ljubić zatim je izvijestio članove Stožera o nastavku organizacije punktova za cijepljenje, istaknuvši kako se cijeli proces odvija u skladu s najvišim standardima. Svima uključenima u organizaciju, od medicinskih djelatnika do žurnih službi, uputio je posebne zahvale, a građane je pozvao da se i dalje prijavljuju liječnicima obiteljske medicine za cijepljenje. Dodao je kako je u planu organizirano procjepljivanje obrazovnih djelatnika i radnika u velikim gospodarskim subjektima.

- Oglas -

Obzirom na mjere koje su na snazi i na ozbiljnost situacije povećanja broja novooboljelih, članovi su izrazili zabrinutost glede informacija o posjetima domovima za starije i nemoćne u svrhu političke promocije. Građane su pozvali da ne ugrožavaju dodatno zdravlje starije populacije, koja je i inače najranjivija, te da ne dovode u opasnost njihovo zdravlje i živote.

Članovi Stožera dogovorili su da će uputiti dopis vlasnicima i voditeljima ustanova koje brinu o starijima i nemoćima da se STROGO ZABRANJUJU posjeti korisnicima u predizborne političke svrhe, odnosno svima koji nisu zaposlenici doma, medicinsko i drugo osoblje te članovi obitelji.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Draženka Vadla složila se s potrebom da se povećanje broja novooboljelih i hospitaliziranih osoba shvati ozbiljno, a kazala je kako se bolest intenzivnije širi u mlađim dobnim skupinama. Ponovno je apelirala na građane da se ponašaju odgovorno, a prvenstveno da se cijepe kako bi se ograničilo širenje koronavirusa. Sljedeći punktovi su sutra u Đurđevcu te 21. travnja u Đelekovcu, a time će cijepljenje prvom dozom za starije i kronične bolesnike biti provedeno u svim općinama na području cijele županije. Uz to, u subotu se u Križevcima planira cijepljenje građana drugom dozom. Nakon toga na red ponovno dolaze gradovi, obzirom da je tamo najviše zainteresiranih, a daljnja dinamika cijepljenja ovisit će zaprimljenim količinama cjepiva. Dosad je na području županije prvu dozu cjepiva primilo 12.569 osoba, a drugom dozom je cijepljeno 2.828 osoba, dodala je  ravnateljica Vadla.

Ravnatelj OB Koprivnica Mato Devčić izvijestio je kako bolnički sustav i dalje funkcionira u punom opsegu svojih djelatnosti, a trenutno imaju hospitaliziranih 28 pacijenata oboljelih od koronavirusa, od čega sedam na respiratoru.

Ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije Mirjana Hanžeković, predstavnica županijskog Doma zdravlja Biserka Zlatar i načelnik Policijske uprave Koprivničko-križevačke Miroslav Puž izvijestili kako ustanove djeluju u skladu sa svim važećim protokolima te obavljaju poslove iz svojih djelokruga bez ikakvih poteškoća.

- Oglas -

Na kraju koordinacije, članovi Stožera ponovno su pozvali građane da odgovornim ponašanjem zaštite svoje zdravlje, ali i zdravlje cijele zajednice.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti