Utorak, 29. studenoga 2022.

Okrutni ubojica žene u kafiću na sudu svima zahvalio, a otkriven je i najvjerojatniji motiv za krvavi zločin

Ročište je potrajalo sat vremena, a sudac istrage je zahtjev odvjetništva ocijenio osnovanima te mu odredio istražni zatvor po svim predloženim stavkama

Preporučujemo

Pod iznimno jakim mjerama osiguranja, do sada možda i neviđenim, na riječkom Županijskom sudu održano je istražno ročište 36-godišnjem Romanu Brnadi, ubojici Darinke Krivec (67).

Već je pri samom dovođenju na sud u njegovoj pratnji bio veći broj interventnih policajaca, a s obzirom na prethodnu incidentnu situaciju pri saslušanju na DORH-u Brnada je bio drugačije vezan i u većoj mjeri sputan, piše Novi list.

Okrutni ubojica Brnada urlao na ispitivanju, pokušao se istrgnuti policajcima i skočiti kroz prozor

Istražno ročište održano je u velikoj sudnici te ništa nije prepušteno slučaju pa je tako pored interventnih policajaca u ubojičinoj pratnji bilo i troje pravosudnih policajaca, a i na samom sudskom hodniku nalazila su se još trojica pravosudnih policajaca.

U pitanju je, dakle, bilo rijetko viđeno osiguranje. Iako je jutros Brnada bio napet kao struna i djelovao poput tempirane bombe koja će svaki trenutak eksplodirati, sada je bio neuobičajeno miran.

Ročište je potrajalo sat vremena, a sudac istrage je zahtjev odvjetništva ocijenio osnovanima te mu odredio istražni zatvor po svim predloženim stavkama.

Konkretno, zbog opasnosti od bijega, mogućeg utjecaja na svjedoke i dokaze, opasnosti od ponavljanja djela te naročito teških okolnosti za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora.

Roman Brnada // Foto: Arhiva Supertalent
Roman Brnada // Foto: Arhiva Supertalent

U trenutku kada je izlazio iz sudnice ekipa Novog lista čula je kako se ubojica čak zahvalio svima prisutnima, a zatim je, što inače nije uobičajeno, u riječki zatvor prepraćen i po djelatnicama pravosudne policije, ali i svim interventnim policajcima koji su ga doveli na sud.

Točan motiv sumanutog čina još uvijek treba razjasniti, no prema neslužbenim saznanjima Novog lista čini se da mu je žrtva trenutak prije ubilačkog napada nešto proturječila, a što je bio okidač za agresivnog ponašanja.

S obzirom na to da je iz njegova prethodnog nastupa na televiziji bilo vidljivo kako kada mu nešto nije po volji agresivno reagira, lako je moguće da se motiv krije upravo iza onoga što se neslužbeno doznalo na sudu.

Završena obdukcija u slučaju brutalnog ubojstva u kafiću: ‘Uzrok smrti je zgnječenje glave’

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti