Četvrtak, 29. veljače 2024.

Oteli djevojku (18) iz kuće budućeg muža da se ne bi udala za njega zato što je Hrvat

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, policijski službenici su osumnjičene muškarce predali pritvorskom nadzorniku

- Oglas -

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je jednomjesečni pritvor H.N.-u (57) i H.A.-u (38), koje se sumnjiči da su prošlog ponedjeljka na području Novog Zagreba protupravno oduzeli slobodu 18-godišnjakinji kako bi spriječili njezinu ljubavnu vezu.

Kako se doznaje na sudu, dvojcu je određen jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Policija je, ne navodeći identitete, precizirala kako se dvojicu prijavljenih sumnjiči da su 2. listopada u jutarnjim satima došli na novozagrebačku adresu gdje je boravila 18-godišnjakinja, a koja je članica obitelji osumnjičenog 57-godišnjaka. Mediji su ranije izvijestili da je osumnjičeni 57-godišnjak stric 18-godišnjakinje, koji je za potrebe oduzimanja slobode njegove nećakinje angažirao 38-godišnjaka.

- Oglas -

Dvojac je po ulasku u stanu, nastavlja policija, nasilno izvukao 18-godišnjakinju i prisilno je doveo do automobila u koji su je ugurali na mjesto iza suvozača. Potom su 18-godišnjakinju odvezli do njenog prebivališta, ograničivši joj slobodu kretanja i ne dozvolivši joj da napusti prostor, a potom je ponovo prisilno smjestili u vozilo i odvezli do ugostiteljskog objekta u Remetincu.

Po dolasku do lokala, 57-godišnjak je 18-godišnjakinji naložio da izađe iz vozila i sjedne u drugi parkirani automobil, nakon čega su je odvezli do prebivališta 38-godišnjaka, a sve kako bi spriječili ljubavnu vezu između 18-godišnjakinje i njenog mladića.

Prema informacijama Jutarnjeg lista, riječ je o obitelji mlade Albanke koja se nije slagala s njezinom namjerom da stupi u brak s jednim Zagrepčaninom. Cilj im je bio vratiti 18-godišnjakinju u rodnu Sjevernu Makedoniju prije vjenčanja, a sve na nagovor njezine majke kojoj je navodno silno smetalo što joj je kći za ljubav života odabrala čovjeka “krive” nacionalnosti – Hrvata

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, policijski službenici su osumnjičene muškarce predali pritvorskom nadzorniku, dok su posebno izvješće podnijeli Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti