Petak, 12. srpnja 2024.

Ove godine 30 prvašića više na području Virovitičko-podravske županije, učenicima besplatni udžbenici, radni materijali i prijevoz

Na području ove županije ima 14 osnovnih i 52 područne škole, a i u novoj školskoj godini županijska uprava će roditeljima i djeci osigurati pomoć i podršku u sufinanciranju i osiguravanju uvjeta

- Oglas -

Lijepe vijesti stižu iz Virovitičko-podravske županije. Naime, ove godine bilježi se 30 prvašića više nego lani, što znači da će prvi put u školsku klupu na jesen sjesti oko 680 učenika.

Na području ove županije ima 14 osnovnih i 52 područne škole, a i u novoj školskoj godini županijska uprava će roditeljima i djeci osigurati pomoć i podršku u sufinanciranju i osiguravanju uvjeta, ističe pročelnica Martina Bunić iz upravnog odjela za obrazovanje i demografiju.

“Županija će sufinancirati radne materijale za učenike od 1. do 4. razreda osnovne škole, uključujući i škole u Virovitici, kao i Katoličku osnovnu školu. Osigurat ćemo i sav radni materijal koji škola zahtijeva. Većina općina će obuhvatiti sve učenike osnovnih škola pa bi roditeljima trebalo biti lakše financijski pokriti početak školske godine. Što se tiče škola koje provode cjelodnevnu nastavu, njima su i inače osigurani besplatni radni materijali, a Županija će im pomoći u nabavi likovnih mapa kako bi djeca baš sve imala besplatno. Prijevoz je također besplatan za školarce, kao i prijevoz hrane iz matičnih u područnu školu koje nemaju svoje kuhinje”, poručila je pročelnica Martina Bunić.

- Oglas -

Dodala je kako svake godine Županija nabavi dva kombi vozila, jedno za osnovnu i jedno za srednju školu, kako bi im se osigurali potrebni uvjeti za rad i prijevoz ne samo hrane, već i na natjecanja, a ponajprije za učenike s teškoćama u razvoju, prenijeli su iz županijske uprave vijest portala icv.hr.

“Od 74 školske zgrade Županija je dosad u potpunosti obnovila njih 50. Trenutačno nam je područna škola u Okrugljači u fazi rekonstrukcije, a područna škola u Sopju čeka početak radova. Želimo da svaka područna škola bude potpuno infrastrukturno uređena i opremljena. Dajemo podršku svakoj područnoj školi, neovisno ima li jednog, dva ili tri učenika. Županija roditeljima i djeci u manjim sredinama želi osigurati jednake uvjete kao i u gradovima, s time nastavljamo i u novoj školskoj godini”, zaključila je županijska pročelnica Martina Bunić.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti