Petak, 19. kolovoza 2022.

Pažnja, pažnja: poljoprivredni redar na đurđevačkom području redovito obilazi zapuštene površine

Poljoprivredni redar redovno obilazi teren i dokumentira sve zapuštene parcele, a dužnost svih vlasnika nekretnina je da uređuju i održavaju svoje površine

Preporučujemo

Podsjećaju se svi vlasnici poljoprivrednih površina na đurđevačkom području s obzirom na to da i dalje traje vegetativna sezona, da su dužni redovito održavati poljoprivredne površine, vrtove, oranice, livade, pašnjake, voćnjake i vinograde te provoditi minimalnu razinu obrade i održavanja poljoprivrednog zemljišta tako da se spriječi zakorovljenost i obrastanje višegodišnjim raslinjem.

Poljoprivredni redar redovno obilazi teren i dokumentira sve zapuštene parcele, a dužnost svih vlasnika nekretnina je da uređuju i održavaju svoje površine te ih drže pod kulturom koja je prijavljena.

“Ako vlasnik ne uredi površinu u zadanom roku i ne odazove se na poziv slijedi novčana kazna. Stoga pozivamo vlasnike takvih zemljišta da ista urede kako bi izbjegli pokretanje službenog postupka”, priopćili su iz đurđevačke gradske uprave.

Većina vlasnika uredila je svoje zapuštene parcele čim su dobili pisanu opomenu, no mnogi već nakon usmenog upozorenja sami odluče i urede svoje površine.

“Kao i proteklih godina do sada je najviše pritužbi podneseno radi zapuštenih poljoprivrednih oranica, no problem predstavljaju i obrasle livade u samom centru grada te obrasli vinogradi. Trenutno se najviše radi na uređenju površina u samom centru grada kako bi se spriječilo ulaženje životinja u grad i kako bi se parcele uredile te redovito održavale, što na kraju daje dojam lijepo uređenog grada. Još jednom pozivam sve građane da prijave neodržavanje susjednih površina radi sprečavanja zakorovljenosti te nastanka i širenja bolesti i nametnika”, istaknuo je đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči.

Slučajeve zapuštenih parcela i podatke o vlasnicima istih građani mogu prijaviti na mail: poljoprivredni.redar@djurdjevac.hr, osobnim dolaskom u Grad ili mogu podnijeti pismeni zahtjev za rješavanjem problema.

- Advertisement -

Najnovije objave