Utorak, 26. listopada 2021.

Pčelar Dražen Sirovec iz Reke: Nema dobre medice bez kvalitetnog meda

Osim klasičnog meda Dražen ima i voće u medu, pelud, med u saću, med s borovim iglicama, propolis i imunomed, a svaki je proizvod na svoj način ljekovit

Preporučujemo

Dražen Sirovec iz Reke već 15 godina marljivo brine o svojih 130 košnica s pčelama. Pčelarstvo mu je hobi, ali kaže kako uvijek ima vremena za poslove u pčelinjaku.

“Supruga i ja zajedno radimo s pčelama, a ja posljednjih nekoliko godina još dodatno dolazim na koprivnički plac. Vremenske (ne)prilike učinile su svoje i u pčelarstvu, no kada se sve radi onako kako bi trebalo, rezultati su ipak vidljivi”, rekao je Dražen.

Dražen u ponudi na placu ima cvjetni i bagremov med te mješavinu kesten-lipa.

“Osim klasičnog meda imam i voće u medu, pelud, med u saću, med s borovim iglicama, propolis i imunomed, a svaki je proizvod na svoj način ljekovit i pomaže u vraćanju ili održavanju zdravlja. Pelud je, recimo, odlična u borbi protiv alergije i to baš na pelud. Svakog dana treba uzeti tek nekoliko zrnaca peludi i to će sigurno pomoći alergičarima. Možda je nekome preintenzivnog okusa, ali može se pomiješati s jogurtom pa ga je onda lakše konzumirati”, objasnio je Dražen.

Osim meda, Dražen nudi i kolače s medom te medicu.

“Tko proba moju medicu, taj je i kupi jer je rađena kvalitetno. Ne smije se štedjeti na medu pa tako ja na deset litara rakije stavljam osam staklenki meda, i to četiri kestena, četiri cvjetnog”, zaključio je Dražen.

– Povjerenstvo za dodjelu certifikata utvrdilo je da se OPG Dražen Sirovec sa 100 košnica bavi proizvodnjom sljedećih poljoprivrednih proizvoda: med cvjetni, bagrem, med u saću, suho voće u saću, medenjaci, medica, propolis – stoji na stranicama koprivničkog Komunalca.

Najnovije objave