Subota, 18. svibnja 2024.

Peđa Grbin (SDP) u Koprivnici: ‘Sa samo jednim posto proračuna moguće je podići standard građana’

Koprivnici je nebrojeno puta obećana brza cesta koja bi nas trebala povezati sa Zagrebom, nemojte više nasjedati na lažna obećanja i glasajte u IV. izbornoj jedinici za listu 13, poručio je Jakšić

- Oglas -

Predstavnici koalicije „Rijeka pravde“ u nedjelju su posjetili Koprivnici gdje je Peđa Grbin (SDP) izjavio da je dovoljan samo jedan posto državnog proračuna kako bi se izgradilo mnoštvo stanova za mlade, radnici primali pristojne plaće, a umirovljenicima se znatno povećale mirovine.

„U prvom tjednu mandata mijenjamo Zakon o mirovinskom osiguranju kako bi se promijenila formula usklađenja mirovina s plaćama tako da faktor bude 100 posto povoljniji“, kazao je Grbin novinarima. Obećao je i da će na prvom rebalansu proračuna uvesti trajni dodatak.

U suradnji s poslodavcima ponudit će i program „manji porezi – veće plaće“ čime će se osigurati rast plaća svim radnicima.

- Oglas -

Dalija Orešković (SSIP) ukazala je na problem korupcije. Podsjetila je da je nekoć, s puno manjim ovlastima, Ured za sprječavanje sukoba interesa bio u mogućnosti srušiti vlade, a danas se za njega niti ne čuje.

Dodala je da se pravosudni sustav “kroji prema mjeri HDZ-a” koji pogoduje koruptivnim radnjama.

Godinu dana nitko se ne želi javiti na natječaj za ravnatelja USKOK-a, podmeću Lex AP, uzimaju iz ruku europskih tužitelja spise kako bi se zaštitila Plenkovićeva perjanica, ministrica kulture Obuljen Koržinek, rekla je Orešković.

Ustvrdila je i da je razlog izbora Ivana Turudića na dužnost ravnatelja DORH-a taj što će on obustaviti istrage protiv 30-ak smijenjenih Plenkovićevih ministara.

Nositelj liste u IV. izbornoj jedinici Mišel Jakšić pozvao je građane da u srijedu izađu na izbore i glasaju za SDP-ovu listu.

- Oglas -

„Koprivnici je nebrojeno puta obećana brza cesta koja bi nas trebala povezati sa Zagrebom, nemojte više nasjedati na lažna obećanja i glasajte u IV. izbornoj jedinici za listu 13“, poručio je Jakšić.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti