Subota, 18. svibnja 2024.

Na inicijativu Varaždinske građanske garde postavljena nova igrala za djecu s invaliditetom

Nakon prvog postavljenog igrala za djecu s invaliditetom u parku Puma, Udruga Varaždinska građanska garda, odnosno njena sekcija Dame u povijesnim haljinama, nastavlja svoj humanitarni rad

- Oglas -

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj u četvrtak je obišao dječje igralište na kojem je postavljeno novo igralo za djecu s invaliditetom.

Na inicijativu Varaždinske građanske garde u Habdelićevoj ulici na dječjem igralištu iza varaždinske katedrale postavljena je ljuljačka, a u atriju Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar postavljen je pješčanik. Obje su sprave prilagođene za djecu s invaliditetom.

Nova igrala za djecu s invaliditetom u Varaždinu
Izvor fotografije: Varaždinska građanska garda

Nakon prvog postavljenog igrala za djecu s invaliditetom u parku Puma, Udruga Varaždinska građanska garda, odnosno njena sekcija Dame u povijesnim haljinama, nastavlja svoj humanitarni rad.

- Oglas -

Ideja članica je upotpuniti dječja igrališta na području Varaždina s više igrala koja su prilagođena djeci s invaliditetom. S tim su ciljem pokrenule Prvu likovnu koloniju Varaždinski Purgar koja je održana početkom rujna prošle godine, a nastali radovi izloženi su u Gradskoj knjižnici i čitaonici Metel Ožegović.

“Izložba je bila humanitarno prodajnog karaktera, a dio prikupljenih sredstava utrošen je za nabavku, transport i montažu navedenih dječjih igrala. Samoj humanitarnoj akciji pridružili su se članovi Rotary Cluba 1181 Varaždin i Rotary distrikta 1913 koji su donirali dio iznosa potrebnog za nabavku igrala. Za nabavku, transport i montažu navedenih igrala izdvojeno je 4820 eura”, istaknuli su iz Udruge Varaždinska građanska garda.

Nova igrala za djecu s invaliditetom u Varaždinu
Izvor fotografije: Varaždinska građanska garda

“Grad Varaždin ima 51 dječje igralište, a u skoro ćemo otvoriti 52. u Istarskoj ulici. Prošle godine smo osam igrališta obnovili, ove godine ćemo 10, ali na svim igralištima nedostaju nam ovakve sprave i ovo je put kojim trebamo ići”,  rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Učenica Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar u invalidskim kolicima isprobala je jutros novopostavljeno igralo, a ravnatelj škole Marin Vučić istaknuo je da igralo nije samo za učenike Centra, nego za svu djecu ili osobama s poteškoćama u razvoju.

“Ovim putem zahvaljujem svim donatorima koji su donirali sredstva kupovinom likovnih djela nastalih na 1. Likovnoj koloniji Varaždinski Purgar. Cilj je na što više dječjih igrališta u gradu postaviti i igrala za djecu s invaliditetom. Time se želi postići socijalizacija, inkluzija i druženje djece. Molimo sve građane, roditelje i djecu koja koriste igrala na dječjem igralištu da uzmu u obzir kako ova ljuljačka prvenstveno služi za igru djece u invalidskim kolicima. Ujedno zahvaljujem u ime naše udruge djelatnicima tvrtke Parkovi koji su nam ponovno izašli u susret te su pripremili teren i napravili izvedbu temelja”, istaknula je jedna od inicijatorica i organizatorica likovne kolonije Vesna Loparić.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti