Petak, 19. srpnja 2024.

Pijan autom usmrtio ženu na ‘zebri’ i pobjegao, može dobiti od tri do 15 godina zatvora

U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika u kojem se nalazi zbog opasnosti od ponavljanja djela.

- Oglas -

Županijsko državno odvjetništvo iz Velike Gorice podiglo je pred tamošnjim Županijskim sudom optužnicu i zatražilo produljenje istražnog zatvora za 42-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 1,75 promila početkom lipnja na pješačkom prijelazu u Zagrebu automobilom udario i usmrtio 56-godišnju pješakinju.

Za to kazneno djelo, s obzirom na to da je njime prouzročena smrt osobe, predviđena je zatvorska kazna od 3 do 15 godina.

“Optužnicom se 42-godišnjaku stavlja na teret da je 3. lipnja oko 21.30 sati u Zagrebu, pri koncentraciji od najmanje 1,75 g/kg apsolutnog alkohola u krvi, upravljao osobnim automobilom Avenijom Većeslava Holjevca u smjeru istoka.

- Oglas -

Tereti ga se da je, dolaskom do raskrižja s kolnikom Oreškovićeve ulice, uslijed alkoholiziranog stanja u kojem je bio i time bitno smanjenih vozačkih sposobnosti, bez zaustavljanja vozila naletio na pješakinju (56) koja je prelazila kolnik Avenije Većeslava Holjevca preko obilježenog pješačkog prijelaza.

Pješakinja je uslijed ozljeda zadobivenih pri naletu automobila preminula na mjestu nesreće, a okrivljenik se udaljio s mjesta nesreće.

U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika u kojem se nalazi zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti