Petak, 19. kolovoza 2022.

Plenković ne brine zbog Čačićevog odlaska iz vladajuće koalicije

Čačić je rekao kako u ovom mandatu sigurno više neće surađivati s HDZ-om. Rastanak je ipak protekao ugodno, Čačić je ekipu počastio samoborskim kremšnitama

Preporučujemo

Hrvatski premijer Andrej Plenković nije zabrinut zbog odlaska Narodne stranke – Reformista iz vladajuće koalicije.

Čelnik Reformista Radimir Čačić nedavno je najavio da će uskratiti potporu HDZ-u, a u utorak se na sastanku parlamentarne većine zahvalio na dosadašnjoj suradnji.

– Mi smo to potpuno jasno iskomunicirali u javnosti, rekli smo premijeru i partnerima. Ako stranka na vlasti, a to je HDZ, svoj najprizemniji stranački interes do razine lokalnih organizacija stavlja ispred interesa građana Hrvatske, a to upravo čini jer sprečava projekt za cijelu regiju Sjever. Izričito naredbama sprečava realizaciju, Europa ga je podržala, ušlo je u prostorne i prometne planove, dobili smo novce od Europe. Naredba je da se ne radi, prema tome mi idemo van. Mi smo već dali sve rokove, oni su premašili. Mi nismo stranka koja će udarati ispod pojasa. Ne možemo i ne želimo raditi s partnerima koji se ne drže svoje riječi, čak i kad je potpisana – kazao je ranije Čačić, a prenio N1.

Dodao je kako u ovom mandatu sigurno više neće surađivati s HDZ-om. Rastanak je ipak protekao ugodno, Čačić je ekipu počastio samoborskim kremšnitama.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković
Predsjednik Vlade Andrej Plenković // Foto: Facebook Andrej Plenković

Premijer Andrej Plenković u utorak je pak poručio da je vladajuća koalicija stabilna te da njezini članovi čvrsto stoje uz Vladu.

– Ugodno smo porazgovarali. On i njegove kolege očito imaju neku svoju optiku budućeg angažmana. Koalicija je stabilna, svi drugi su čvrsto uz vladu. I prošli smo mandat odradili sa 76 ruku tako da meni to kao premijeru nije problem niti me nešto smeta – rekao je Plenković, a prenosi N1.

- Advertisement -

Najnovije objave