Četvrtak, 18. srpnja 2024.

Počeli upisi u đurđevačku ljetnu školu robotike, djeca će učiti programirati i dizajnirati robote

Glavna misao vodilja ovog projekta je povećati opće znanje iz računalnih, automatiziranih i robotskih sustava, a time i povećati upise učenika u tehničko-informatičko područje

- Oglas -

U organizaciji Zajednice tehničke kulture iz Đurđevca od 23. kolovoza do 5. rujna 2022. godine održati će se Ljetna škola programiranja i robotike.

Škola je namijenjena svima od predškolskog uzrasta (upisnika u 1. razred osnovne škole), pa sve do završenog 4. razreda srednje škole (maturanti).

Glavna misao vodilja ovog projekta je povećati opće znanje iz računalnih, automatiziranih i robotskih sustava, a time i povećati upise učenika u tehničko-informatičko područje.

- Oglas -

Upisi u školu su besplatni za sve učenike zahvaljujući Gradu Đurđevcu i ostalim sponzorima, a traju do 20. kolovoza 2022. godine. Svoje dijete možete upisati putem stranice Upisi Ljetna škola robotike i programiranja 2022

Ljetna škola je prvi puta organizirana 2016. godine, a školu je svake godine polazilo oko 120 djece koja su bila podijeljena u grupe po uzrastu dok su grupe vodili profesori i predavači informatike i tehničkog.

– Na ovaj način nastojimo promijeniti način učenja, a ideja je da se rade cool projekti tako da djeca sama požele raditi i dizajnirati svoje igračke, a ne da ih gotove kupuju u dućanu. Cilj škole je da djeca usvoje znanje iz područja programiranja i robotike uz opuštenu atmosferu, te da uživaju u učenju bez stresa i testiranja. U 21. stoljeću, prema mnogima autorima, najveći dio radne snage će biti zamjenjiv, a zamijeniti će ga roboti, nemojmo dopustiti da djecu obrazujemo u strukama koja su zamjenjiva – rekao je profesor Tomislav Ostojić.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti