Utorak, 27. rujna 2022.

Podravina i Prigorje: 113 novozaraženih, 20 osoba na respiratoru

Od početka pojave koronavirusa na području Koprivničko-križevačke županije bolest je potvrđena kod 16.947 osoba

Preporučujemo

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je na području županije potvrđeno 113 novih slučaja bolesti covid-19.

Trenutno je aktivno 927 slučajeva, oporavile su se 23 osobe, a na bolničkom se liječenju nalazi 62 pacijenata, od kojih je 20 na respiratoru.

U koprivničkoj Općoj bolnici preminule su dvije osobe (1936. i 1937. godište) s pozitivitetom na koronavirus koje su u kliničkoj anamnezi imale druge pridružene bolesti i nisu bile cijepljene protiv koronavirusa, priopćio je Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 339 uzorka – PCR i brzim antigenskim testiranjem sa sumnjom na koronavirus.

Od početka pojave koronavirusa na području Koprivničko-križevačke županije bolest je potvrđena kod 16.947 osoba.

U Koprivnici je u srijedu provedena akcija cijepljenja protiv koronavirusa kojoj se odazvala ukupno 1031 osoba.

Podsjetimo, danas je na rasporedu akcija cijepljenja protiv koronavirusa u Novigradu Podravskom, a održat će se u dvorani Osnovne škole prof. Blaž Mađer od 17 do 19 sati.

Za dolazak na cijepljenje nije potrebna prethodna najava, a mještanima su na raspolaganju cjepiva Comirnaty (Pfizer), Moderna i Janssen (Johnson).

Na cijepljenje je potrebno donijeti osobnu i zdravstvenu iskaznicu, a kod dolaska na drugu i treću dozu cjepiva potrebno je donijeti potvrdu o dosadašnjem primitku cjepiva.

- Advertisement -

Najnovije objave