Petak, 3. veljače 2023.

Podravka donacijom od 20.000 kuna osigurala podmirivanje godišnjih troškova za skrb o kobili Camilli

Podravka od samih početaka prati rad udruge Osmijeh i pomaže joj u radu, podrškom u projektima te konkretnim donacijama

Preporučujemo

Osmijeh – udruga za terapijsko jahanje primila je vrijednu donaciju Podravke kojom će se pokriti osnovni godišnji troškovi za skrb o Camilli, terapijskoj kobili udruge.

Osnovne troškove čine smještaj i hrana, veterinarske i potkivačke usluge te dodaci prehrani, njega konja i osnovna oprema.

Konji terapeuti neizostavan su ‘alat’ u provedbi projekata i aktivnosti terapijskog jahanja, a kako bi konj mogao sudjelovati u provedbi terapijskog jahanja, mora biti dobre konstitucije i kondicije, odnosno što bolje tjelesne građe.

Kobila Camilla
Kobila Camilla // Foto: Osmijeh – udruga za terapijsko jahanje

S druge strane, od neizmjerne važnosti je njegov karakter – mora biti iznimno mirne i stabilne naravi, strpljiv i neosjetljiv na vanjske podražaje. Najčešće se u terapijskom jahanju koriste stariji konji koji su prošli kroz sport i školu jahanja te su dobro prilagođeni
na različite vanjske podražaje.

Sve ove odlike upravo ima kobila Camilla koja je u udrugu stigla 2016. i od tada je
nezamjenjivi član tima za provedbu terapijskog jahanja. Dobre je konstitucije i kondicije, izuzetno je blagog i dobrog karaktera te puna razumijevanja i strpljenja za svoje jahače. Ima 24 godine, što je visoka životna dob za svijet konja općenito, no i ne za pasminu haflinger kojoj pripada.

Kobila Camilla
Foto: Osmijeh – udruga za terapijsko jahanje

Uz Camillu, udruga posjeduje još dva konja terapeuta Dorinu i Muzu, također sličnih karakteristika.

Podravka od samih početaka prati rad udruge Osmijeh i pomaže joj u radu, podrškom u projektima te konkretnim donacijama. Upravo je kobila Camilla kupljena od strane Podravkine udruge volontera PULS i donacija Podravkaša prikupljenih u akciji Od srca za Osmijeh 2016.

“U skladu s društveno odgovornim poslovanjem, Podravka će se i dalje uključivati i pomagati one najpotrebitije i najranjivije u društvu, pružajući tako podršku potrebnim projektima koji jačaju zajednicu u kojoj djeluje, ali i pokazujući pozitivan primjer ostalima”, poručili su iz Podravke prilikom donacije sredstava za potrebe uzdržavanja kobile Camille.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti