Petak, 2. lipnja 2023.

Pokažimo još jednom veliko srce, Ivana Ivančan treba našu pomoć

Dijagnosticiran joj je primarno sklerozirajući kolangitis, relativno stabilna bolest koja se pratila do 2014. kada se razvila upala žučnih vodova i posljedično sepsa

Udruga volontera Podravke – PULS poziva sve ljude dobre volje da pomognu njihovoj kolegici Ivani Ivančan.

Ivanina priča, koja nažalost ovaj puta nije niti ljubavna niti poslovna, nego puna zdravstvenih problema počela je još 2006. godine kada su počeli i njeni problemi s jetrom.

Dijagnosticiran joj je primarno sklerozirajući kolangitis, relativno stabilna bolest koja se pratila do 2014. kada se razvila upala žučnih vodova i posljedično sepsa.

Značajniji problemi krenuli su opet 2019., da bi nakon gomilu pretraga i terapija, sve ukazalo na rijedak i kompliciran slučaj karcinoma u području žučovoda.

S obzirom na neobičnost slučaja, nema puno mogućnosti za liječenje. Zbog metastaza, opcije više nisu niti operacija, niti transplantacija jetre niti zračenja te je nakon brojnih pokušaja koji nisu dali rezultate, u Hrvatskoj izgubila svaku nadu.

Velike šanse za oporavak pronašla je u Njemačkoj gdje se trenutno liječi u Praxisgemeinschaft fur Zelltherapije i gdje prima imunoterapiju s dendritičkim stanicama.

Jedan ciklus terapije košta je 5155,66 eura. Dosad je primila dva ciklusa od ukupno četiri, nakon čega slijedi procjena zdravstvenog stanja i kreira se daljnji plan liječenja.

Naravno, svaki odlazak na terapiju iziskuje velike novčane izdatke te joj ih je sve teže financijski pokriti. S obzirom na to da bi ponovno na terapiju trebala u siječnju i da za taj odlazak više nema novaca, došlo je vrijeme kad joj treba pomoć drugih.

Svi koji želite pomoći Ivani, sredstva možete uplatiti na Ivanin žiro račun:
Ivana Ivančan, IBAN HR2823400093103605517, s naznakom Donacija za zdravstvene potrebe.

Model i poziv na broj nije potreban (ako vas ipak traži da bi prošla uplata, upišite samo model HR99).

– I najmanja uplata može učiniti razliku i donijeti Ivani najljepši poklon koji je za Božić mogla poželjeti. Ovim putem u Ivanino ime zahvaljujemo svima željnima pomoći – istaknuli su iz udruge volontera Podravke – PULS.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti