Petak, 27. svibnja 2022.

Policija imala pune ruke posla s pijanim vozačima na ludbreškom području

Najviša utvrđena koncentracija alkohola tijekom prošlog vikenda u Varaždinskoj županiji iznosi 2,41 promila, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 96 km/h

Preporučujemo

Najviša utvrđena koncentracija alkohola tijekom prošlog vikenda u Varaždinskoj županiji iznosi 2,41 promila, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 96 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a troje vozača su smještena u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Krenimo redom. U petak oko 21.45 sati u Velikom Bukovcu policajci su zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 41-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,39 promila. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja priveden je u Policijsku postaju Ludbreg i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje.

Nadalje, u subotu oko 1.10 sati u mjestu Globočec Ludbreški policajci su zaustavili osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 0,72 promila upravljao 27-godišnjak. Provjerom je utvrđeno da je on višestruki počinitelj prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, a i s obzirom na sumnju da će nastaviti s činjenjem prekršaja, priveden je u Policijsku postaju Ludbreg i smješten u posebnu prostoriju do otrežnjenja.

U subotu oko 15.45 sati, pak, u Globočecu Ludbreškom policajci su zaustavili bicikl kojim je pod utjecajem alkohola od 1,95 promila upravljao 50-godišnjak. On je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja doveden u Policijsku postaju Ludbreg i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje.

Dodajmo i da je tijekom noći sa subote na nedjelju varaždinska policija provela operativnu akciju “alkohol”. Akcija je provedena u suradnji s Policijskom upravom međimurskom.

Za vrijeme provođenja akcije ukupno je kontrolirano 125 vozača kojom prilikom je utvrđeno 19 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i 16 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša koncentracija alkohola, i to 1,97 promila, utvrđena je kod 35-godišnjeg vozača osobnog vozila u nedjelju u 0.20 sati u Gornjem Knegincu.

- Advertisement -

Najnovije objave