Ponedjeljak, 20. svibnja 2024.

Policija najavila pojačane aktivnosti u povodu blagdana Svih svetih

'Sve sudionike u prometu molimo za strpljenje i međusobno uvažavanje', poručuju iz policije

- Oglas -

Budući da nam predstoji blagdan Svih svetih i Dušni dan, očekuje se povećana frekvencija vozila na prometnicama, posebice državnim i županijskim cestama te prometnicama u zonama groblja.

Slijedom navedenog policijski službenici će od 28. listopada do 2. studenoga obavljati pojačani nadzor prometa u zonama groblja i poduzimati mjere u cilju osiguranja optimalne protočnosti prometa i sigurnosti svih sudionika u prometu.

Niti ove godine neće biti posebne regulacije prometa u zonama groblja, ali će, radi izbjegavanja zastoja u prometu i nastanka većih gužvi u neposrednoj blizini mjesnih groblja u Koprivnici, Đurđevcu i Križevcima, policijski službenici, po potrebi, vršiti tjelesnu regulaciju prometa.

- Oglas -

”Apeliramo na vozače da brzinu kretanja vozila prilagode uvjetima i stanju na prometnicama, da se suzdrže od konzumacije alkoholnih pića, da poštuju odredbe o prednosti prolaska kako drugih vozača tako i pješaka, da ne koriste mobitele i slične uređaje za vrijeme upravljanja vozilima, da oni, kao i putnici koje prevoze, koriste sigurnosni pojas te da poštuju ostala prometna pravila, a posebice znakove i naredbe koje će im upućivati policijski službenici prilikom regulacije prometa. Na povećan oprez pozivamo mlade vozače i vozače starije životne dobi.

Građane molimo da, u skladu s vlastitim mogućnostima, u što većem broju do mjesta počinka njihovih najmilijih odlaze pješice i biciklima odnosno da za parkiranje automobila koriste, uz parkirališta u neposrednoj blizini groblja, i parkirališta u široj zoni groblja.

Sve sudionike u prometu molimo za strpljenje i međusobno uvažavanje.

Također, podsjećamo građane na samozaštitno ponašanje – provale i krađe iz vozila ”, poručuju iz policije.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti