Četvrtak, 23. svibnja 2024.

Policija provodi pojačani nadzor korištenja parkirališnih mjesta rezerviranih za osobe s invaliditetom

Nepropisnim parkiranjem vozila na mjestima rezerviranim za parkiranje vozila osoba s invaliditetom ograničava se pravo osobe s invaliditetom na pristupačnost i mobilnost odnosno integraciju u društvo

- Oglas -

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom koji se obilježava 3. prosinca, Policijska uprava koprivničko-križevačka će danas, u subotu, provesti pojačani nadzor korištenja mjesta rezerviranih za parkiranje vozila osoba s invaliditetom i moguću zlouporabu znaka pristupačnosti.

“Mjesta namijenjenima za parkiranje vozila koja koriste osobe s invaliditetom često su parkirališna mjesta koja su najbliža ulazima u zgrade kao što su banke, pošte, bolnice i drugo te ih vrlo često koriste i građani koji nemaju pravo parkirati svoja vozila na tim mjestima, odnosno građani koji ne posjeduju znak pristupačnosti, ali i članovi obitelji osobe s invaliditetom kada ne prevoze istu”, istaknuli su iz policije.

Nepropisnim parkiranjem vozila na mjestima rezerviranim za parkiranje vozila osoba s invaliditetom ograničava se pravo osobe s invaliditetom na pristupačnost i mobilnost odnosno integraciju u društvo.

- Oglas -

“Znak pristupačnosti na koji imaju pravo osobe s 80 ili više posto tjelesnog oštećenja odnosno osobe koje imaju oštećenja donjih ekstremiteta 60 ili više posto i vozila udruga osoba s invaliditetom, stavlja se u donji lijevi kut prednjeg vjetrobranskog stakla vozila. Važi samo kada vozilom upravlja osoba s gore navedenim invaliditetom ili se ta osoba nalazi u vozilu. Pravo koje proizlazi iz znaka pristupačnosti ne može koristiti osoba koja nije osoba s invaliditetom”, ističu iz policije.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti