Četvrtak, 2. veljače 2023.

Poljoprivredni proizvođači s koprivničke tržnice dobili certifikat ‘Proizvodi hrvatskog seljaka’

Ove godine certifikate će dobiti 42 poljoprivredna proizvođača, odnosno čak 13 više u odnosu na prošlu godinu kada ih je bilo 29

Preporučujemo

Poljoprivredni proizvođači koji svoje proizvode prodaju na koprivničkoj gradskoj tržnici i ove su godine dobili certifikat i oznaku Proizvodi hrvatskog seljaka.

Koprivnička gradska tržnica članica je Udruge hrvatskih tržnica, a 2013. započeo je projekt Certificirane seljačke tržnice u suradnji s Udrugom hrvatskih tržnica, Koprivnicom i Poljoprivrednom savjetodavnom službom.

Postupkom certificiranja obuhvaćeni su poljoprivredni proizvođači koji na tržnici prodaju vlastite, domaće uzgojene poljoprivredne proizvode.

– Svrha dodjele certifikata te sam cilj ovog projekta jest lakše prepoznavanje svježih i domaćih sezonskih poljoprivrednih proizvoda koji su proizvedeni u vlastitim vrtovima prodavača na tržnici – istaknuli su iz koprivničkog Komunalca.

Ove godine certifikate će dobiti 42 poljoprivredna proizvođača, odnosno čak 13 više u odnosu na prošlu godinu kada ih je bilo 29.

– Zbog epidemioloških mjera i preporuka, ove godine nije održana svečana dodjela certifikata, već je svakom proizvođaču osobno certifikate, majice i pregače uručila Mirjana Smolek Potočnik, voditeljica koprivničke gradske tržnice – ističu iz Komunalca.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti