Petak, 19. srpnja 2024.

Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za RCGO Piškornica

Potpisivanjem ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u iznosu od 313.749.954,75 kuna stvoreni su preduvjeti za realizaciju ovog projekta

- Oglas -

U četvrtak, 8. listopada, u prostorijama Koprivničko-križevačke županije potpisan je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Regionalni centar za gospodarenje otpadom sjeverozapadne Hrvatske Piškornica.

Potpisivanjem ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. za financiranje RCGO Piškornica u iznosu od 313.749.954,75 kuna stvoreni su preduvjeti za realizaciju ovog projekta.

Ugovor su potpisali ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Siniša Kukić i direktor tvrtke Regionalni centar za gospodarenje otpadom sjeverozapadne Hrvatske – Piškornica, Mladen Ružman.

- Oglas -

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i Mišel Jakšić, saborski zastupnik i koprivnički.

Ukupna vrijednost prihvatljivih troškova projekta iznosi 448.230.229,30 kuna.

U sufinanciranju prihvatljivih troškova projekta pored Europske unije koja osigurava 69,9975 % iznosa ukupno prihvatljivih troškova Projekta, sudjelovat će i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (20.0025 %) te suvlasnici tvrtke Piškornica (10 %), Koprivničko-križevačka, Krapinsko-zagorska, Međimurska i Varaždinska županija te Općina Koprivnički Ivanec na čijem području je planirana izgradnja RCGO Piškornica.

Prihvatljivi troškovi su izravno vezani uz uspostavu dijela cjelovitog sustava gospodarenja otpadom na području županija sjeverozapadne Hrvatske koje su, kako je to navedeno, i osnivači tvrtke.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti