Nedjelja, 25. rujna 2022.

Uskoro kreću radovi na izgradnji rotora na križanju ulice Braće Radić i Ivana Sabolića u Koprivnici

Riječ je o investiciji od velikog značaja za promet i građane koji tamo žive te djecu koja idu u OŠ Braća Radić, rekao je gradonačelnik Jakšić

Preporučujemo

U četvrtak, 8. listopada u koprivničkoj Gradskoj upravi održan je radni sastanak na kojem su sudjelovali gradonačelnik Mišel Jakšić, Tomislav Golubić, pročelnik Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo te ispred Hrvatskih cesta Davor Bobičanec, rukovoditelj Poslovne jedinice Varaždin.

Sastanak je održan na temu investicija koje su u fazi planiranja te onih koje se provode, a  posebna tema sastanka bila je provedba nabave rekonstrukcije dijela državne ceste oznake DC41, ulice Braće Radić i Ivana Sabolića u Koprivnici u kružno raskrižje, rotor.

“Cilj je rekonstruirati trenutno raskrižje u kružno raskrižje kako bi se promet odvijao lakše i sigurnije. Projekt je trenutno u postupku javne nabave u fazi javnog savjetovanja”, rekao je Davor Bobičanec, rukovoditelj Poslovne jedinice Varaždin.

Procijenjena vrijednost radova iznosi 4,9 milijuna kuna s uračunatim PDV-om.

“Ako vremenski uvjeti budu pogodni u izvođenje radova krećemo već ove godine, a ako ne radovi kreću iduće godine u rano proljeće. Planirano trajanje istih je tri mjeseca. Također želim istaknuti kako nam je ovo trenutno najveći prioritet vezano uz projekte na području grada”, rekao je Davor Bobičanec, rukovoditelj Poslovne jedinice Varaždin.

Planiranim projektima zadovoljan je i gradonačelnik Mišel Jakšić.

“Uz brojne projekte i planove koje provodimo s Hrvatskim cestama svakako jedan od važnijih je rekonstrukcija dijela državne ceste na križanju ulice Braće Radić i Ivana Sabolića u kružno raskrižje, rotor. Riječ je o investiciji od velikog značaja za promet i naše građane koji tamo žive te naravno djecu koja polaze Osnovnu školu Braća Radić”, rekao je Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice.

Na sastanku se raspravljalo i o drugim kratkoročnim i srednjoročnim projektima.

Također napravljen je osvrt vezano uz provedenu investiciju dodatnog označavanja postojećih pješačkih prijelaza svjetlećim konzolama, a sve u cilju dodatne sigurnosti pješaka u prometu.

Investicija je izvedena u prigradskim naseljima Štaglinec, Reka i Kunovec Breg, a vrijednost iste je 150.000 kuna s PDV-om.

- Advertisement -

Najnovije objave