Subota, 18. svibnja 2024.

POTPUNO ZASLUŽENO! Virovskoj prkačijadi dodijeljena nagrada Simply the best

Virovska prkačijada je tradicionalna turistička manifestacija koja se održava u Virju od 2016., a riječ je prvom europskom festivalu malih tradicijskih kolača inspiriranih domaćim kolačićima od prhkog tijesta koji se ovdje nazivaju prkači

- Oglas -

U srijedu je u Biogradu na Moru održana svečanost dodjele godišnjih turističkih nagrada koje dodjeljuju Udruga hrvatskih putničkih agencija i Burza PUT.

Kao što smo već izvijestili, tradicionalnu nacionalnu godišnju nagradu Simply the best za 2023. za kreativnost, inovativnost, razvoj i unapređenje turističke ponude destinacije dobila je i Virovska prkačijada.

Plasnica je izazvala velik interes posjetitelja na Virovskoj prkačijadi
Plasnica uvijek izaziva velik interes posjetitelja na Virovskoj prkačijadi // Foto: Sanja Grčić / Općina Virje

Prijavitelj za ovu lijepu nagradu bila je Turistička zajednica područja Središnja Podravina, a koja je u suradnji s Općinom Virje organizira manifestaciju.

- Oglas -

Nagradu su preuzeli načelnik Općine Virje Mirko Perok i direktor Turističke zajednice područja Središnja Podravina Nikola Cik.

“Nagrada Simply the best dodijeljena je Virovskoj prkačijadi za kvalitetu i inovativnost manifestacije koja daje poseban doprinos očuvanju lokalne gastronomske baštine i tradicije, a svojim sadržajem obogaćuje turističku ponudu Podravine”, istaknuli su iz Turističke zajednice područja Središnja Podravina.

Mirko Perok
Izvor fotografije: TZP Središnja Podravina

Podsjetimo, Virovska prkačijada je tradicionalna turistička manifestacija koja se održava u Virju od 2016., a riječ je prvom europskom festivalu malih tradicijskih kolača inspiriranih domaćim kolačićima od prhkog tijesta koji se ovdje nazivaju prkači.

Manifestacija čiji se program proteže kroz tri dana sastoji se od stručnih predavanja i radionica, sajma tradicionalnih proizvoda i obrta, natjecanja učenika osnovnih škola i vrtića, natjecanja članica udruga žena iz Podravine i drugih krajeva u pripremi originalnih prkača, izvornih tradicionalnih sitnih kolača koji su se nekoć pripremali tijekom proslava i blagdana.

- Oglas -

Tu je i nekoliko cooking show događanja s poznatim promotorima kulinarstva i slastičarstva, predstavljanje učenika srednjih ugostiteljskih škola te zabavna ponuda s koncertima i različitim nastupima.

Svake godine sudjeluju vrhunski slastičari iz raznih dijelova svijeta, a do sada su to bile kulinarske reprezentacije iz Češke, Italije, Slovenije, Armenije, Albanije, Izraela, Amerike, Velike Britanije, Malte, Rusije, Mauricijusa, Indije, Brazila, Australije, Izraela, Palestine, Bosne i Hercegovine te Mađarske.

“Ove godine već imamo najavljene goste iz Italije, Vijetnama, Paragvaja i SAD-a, a bit će tu i slastičari iz susjedne Mađarske te Bosne i Hercegovine. Uz tradicionalnu Vrtićku i Malu virovsku prkačijadu te promociju ugostiteljskih zanimanja uz poznate promotore kulinarstva Stevu Karapandžu, Dragicu Lukin, Sandru Jadek i Dražena Đuriševića očekujemo goste iz cijele Hrvatske te dobru zabavu uz koncerte, prigodna natjecanja i druženje pod velikim šatorom”, poručili su iz Turističke zajednice područja Središnja Podravina.

[FOTO] VELIKO PRIZNANJE Virovska prkačijada osvojila nagradu Simply the best

Deveto izdanje Virovske prkačijade je pred vratima, svijet će ponovno upoznati savršene podravske prkače

Foto: Luka Krušec / LuMedia, TZPSP i Općina Virje

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti