Četvrtak, 16. rujna 2021.

Pred nama je 332. zavjetno hodočašće vjernika grada Varaždina Majci Božjoj Bistričkoj

Hodočašće predvodi varaždinski biskup mons. Bože Radoš, a ove ga godine organizira župa sv. Fabijana i Sebastijana

Preporučujemo

Zavjetno hodočašće vjernika grada Varaždina Majci Božjoj Bistričkoj 332. godinu zaredom održat će se od 3. do 5. srpnja. Hodočašće predvodi varaždinski biskup mons. Bože Radoš, a ove ga godine organizira župa sv. Fabijana i Sebastijana, priopćili su iz biskupije.

HODOGRAM HODOČAŠĆA GRADA VARAŽDINA

Prvi dan – 3. srpnja 2021.
332. hodočašće grada Varaždina organizira se na već uhodan način. Započinje u subotu 3. srpnja ujutro u 3:00 sata blagoslovom hodočasnika u varaždinskoj katedrali, nakon čega će pješaci krenuti u Mariju Bistricu prema uobičajenom planu putovanja. Prolazit će kroz Trg slobode, Kapucinski i Vidovski trg, kroz Jalkovečku ulicu prema Beretincu i do Belskog dola gdje je malo odmorište. Hodočašće se nastavlja preko Podruta i Konjščine do Vinskog Vrha odakle u 14:00 sati započinje zajednička svečana procesija prema svetištu Majke Božje Bistričke, kamo se stiže oko 15:00 sati.

Prvog dana hodočašća sveta misa u crkvi bl. Alojzija Stepinca na otvorenom slavit će se u 19:00 sati, a u 21:00 sat upriličit će se pobožnost „Put svjetla“ uz procesiju na kalvariji.

Drugi dan – 4. srpnja 2021.
Glavni hodočasnički dan u nedjelju 4. srpnja započet će pobožnošću križnoga puta na kalvariji s početkom u 9:00 sati. Središnji događaj – zavjetna sveta misa u crkvi na otvorenom – slavit će se u 11:00 sati.

Za vjernike koji će se pješacima pridružiti u nedjelju, organiziraju se autobusi čiji je polazak iz Varaždina u 6:00 sati. Povratna karta u iznosu od 40,00 kn može se kupiti na autobusnom kolodvoru do petka 2. srpnja (ujedno i za pješake koji se vraćaju autobusom).
Nakon oproštajne procesije u bistričkoj bazilici koja će biti u 15:00 sati, predviđen je povratak u Varaždin.

Treći dan – 5. srpnja 2021.
Zavjetno varaždinsko hodočašće u Mariju Bistricu završava u ponedjeljak 5. srpnja svetom misom zahvalnicom u varaždinskoj katedrali s početkom u 19:00 sati.

Vlč. Ivica Cujzek, župnik župe Sv. Fabijana i Sebastijana u svom pozivu vjernicima poručuje i potiče na hodočašće: “Po istoj toj stazi po 332. put poći ćemo zajedno k Njoj, zdravlju bolesnih, ponijeti joj svoje rane i radosti, čeznuća, prošnje i vapaje, svoje ponizne duše koje s pouzdanjem gledaju naprijed i s nadom idu prema novim izazovima u kojima se ne plašimo nikojih sjena zla.”

Organizatori napominju kako zbog radova na cesti nije moguće u svetište Majke Božje Bistričke doći automobilima preko Vinskog Vrha, već obilaznim pravcem Konjščina-Zlatar Bistrica-Marija Bistrica.

Najnovije objave