Ponedjeljak, 5. prosinca 2022.

Predstavnici dječjih gradskih vijeća i društava naša djeca posjetili župana Korena

Članovi dječjih vijeća izrazili su zadovoljstvo što mogu sudjelovati u osmišljavanju raznih događanja i humanitarnih akcija, surađivati i unaprijediti znanja

Preporučujemo

U prostorijama Županijske uprave župan Darko Koren u srijedu je održao prijem za predstavnike dječjih gradskih vijeća i društava naša djeca, povodom Međunarodnog dječjeg tjedna.

Prijemu su prisustvovali voditeljica Dječjeg gradskog vijeća Križevci Melita Horvat i zamjenik križevačke dječje gradonačelnice Natko Kudeljnjak, voditeljica Dječjeg gradskog vijeća Koprivnica Vesna Mlinarić, koprivnički dječji gradonačelnik Marin Sabol i vijećnica Klara Premec, predsjednica Društva naša djeca Koprivnica Jadranka Lakuš te predsjednica Društva naša djeca Virje Danijela Večenaj.

Župan je izrazio zadovoljstvo okupljanjem, naglasivši kako je glavna tema ovogodišnjeg Dječjeg tjedna igra te je zahvalio voditeljicama dječjih gradskih vijeća i predsjednicama društava naša djeca na organizaciji brojnih aktivnosti koje imaju za cilj poboljšati položaj i perspektivu djece u našoj zajednici. Također je dodao kako Županija kroz projekt „Županija – prijatelj djece“.

– Temeljna uloga svake županije je ulaganje u sustav obrazovanja, čime nastojimo osigurati kvalitetnije uvjete školovanja, pri čemu moramo istaknuti investicije izgradnje školskih sportskih dvorana u općinama i županijskog Centra kompetentnosti. Vjerujemo kako će to doprinijeti i većoj motivaciji djece za sportske aktivnosti, a također pružamo podršku udrugama koje brinu o djeci i mladima te surađujemo s institucijama glede edukacije – kazao je župan Koren.

Dodao je kako je Županija među prvima izrazila interes za projekt „Županija – prijatelj djece“.

– Usvojili smo i Strategiju „Koprivničko-križevačka županija – prijatelj djece“ koja detaljno prikazuje projekte i aktivnosti kojima nastojimo svakom djetetu osigurati jednake mogućnosti i priliku za razvoj, a ciljevi su nam dostupnost obrazovanja i zdravstvene zaštite, sigurnost te usvajanje novih znanja i vještina.

Voditeljice dječjih gradskih vijeća i predstavnice društava naša djeca zahvalile su županu na prijemu te predstavile aktivnosti koje će provoditi u Dječjem tjednu, dodavši kako djeca imaju mnogo kreativnih i inovativnih ideja kojima žele pomoći svojim vršnjacima.

Članovi dječjih vijeća izrazili su zadovoljstvo što mogu sudjelovati u osmišljavanju raznih događanja i humanitarnih akcija, surađivati i unaprijediti znanja te su pozvali svoje vršnjake da se uključe kako bi svi zajedno stvorili još poticajnije okruženje za djecu i mlade.

Pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić i članica županijskog Koordinacijskog odbora uputila je pohvale predstavnicima dječjih gradskih vijeća i društava naša djeca na aktivnosti i angažmanu, dodavši kako će ih Županija i nadalje podržavati te je pozvala i druge jedinice lokalne samouprave da se uključe u aktivnosti i tako doprinesu razvoju svojih sredina po dječjoj mjeri.

Naime, jedan od važnijih kriterija koji se mora ispuniti da bi se naša županija priključila projektu Županija-prijatelj djece je taj da više od 50 posto jedinica lokalne samouprave ima status gradova ili općina prijatelja djece, poput Općine Virje i gradova Koprivnice i Križevaca.

Programi aktivnosti povodom Međunarodnog dječjeg tjedna:

Križevci
Koprivnica
Virje 

Fotogaleriju možete pogledati OVDJE.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti