Utorak, 27. rujna 2022.

Premijer Plenković: Martina Dalić u Podravki može dati kvalitetan doprinos

Ne vidim ništa loše u tome da bude na ovom mjestu, dapače mislim da je to šansa i za Podravku i ciljeve koje suvlasnici žele, rekao je

Preporučujemo

Nakon sjednice Vlade, predsjednik Vlade Andrej Plenković održao je konferenciju za medije na kojoj je odgovarao na pitanja novinara o aktualnim temama pa tako i o imenovanju Martine Dalić za novu predsjednicu uprave Podravke.

Komentirajući izbor Martine Dalić za predsjednicu uprave Podravke, premijer Plenković podsjetio je da je država najveći dioničar, ali ne i većinski suvlasnik pa su sve kadrovske odluke koje se donose uvijek predmet dogovora i pregovora.

Izrazivši žaljenje za bivšim čelnikom Podravke, preminulim Marinom Pucarom, rekao je kako je u toj izvanrednoj okolnosti Dalić bila na dispoziciji.

– S obzirom na njeno iskustvo ekonomistice i upravljačko iskustvo, činjenicu da je Podravka velika kompanija, da država tu ima svoj interes, da je važna za Koprivničko-križevačku županiju, da je važna za prehrambeno-poljoprivrednu industriju, smatrali smo da ona može u ovoj ulozi dati jedan kvalitetan doprinos – poručio je premijer Plenković.

Na komentar da Martina Dalić ima negativnu percepciju u javnosti zbog slučaja ‘lex Agrokor’ premijer Plenković je odgovorio kako je prilično stekao iskustvo o percepciji i realnosti, a kada će se dugoročno gledati koliko je Vlada pridonijela stabilnosti hrvatskog gospodarstva, vidjet će se da je napravljen potez koji je spasio kompaniju, hrvatsku ekonomiju i radna mjesta.

Podsjetio je da je zbog dugova Agrokora bio ugrožen cijeli hrvatski financijski i ekonomski sustav, radna mjesta više od 30.000 ljudi u Hrvatskoj i još toliko u susjednim zemljama. Kompanija danas, četiri godine nakon te krize, nosi novo ime i ide kroz proces restrukturiranja.

– Koliko je Vlada tada pridonijela stabilnosti gospodarstva i očuvanju radnih mjesta, jedino što je više od toga je ovo što smo napravili u Covid krizi. U određenim trenucima država mora intervenirati, mora pokazati zašto je ona tu, čuvar stabilnosti sustava, bio on politički, pravni, gospodarski, financijski ili zdravstveni – naglasio je.

– Ne vidim ništa loše u tome da bude na ovom mjestu, dapače mislim da je to šansa i za Podravku i ciljeve koje suvlasnici žele, a to je veća dobit u vremenu kada će ona voditi kompaniju – poručio je.

Upitan koje su njezine reference za taj posao, premijer Plenković je rekao kako ne zna po čemu ona kao doktorica ekonomije i osoba u zreloj fazi svoje karijere ima slabije reference nego bivši gradonačelnik Koprivnice Zvonimir Mršić, koji je također bio predsjednik uprave.

– Martina Dalić jučer je dobila odluku Nadzornoga odbora da je izabrana predsjednica Uprave, ima zadaću godinu dana pred sobom da pokaže što može učiniti, zajedno s drugim ljudima u upravi i radnicima Podravke, za dobrobit i Podravke i Koprivničko-križevačke županije, ali i cijele Hrvatske – kazao je Plenković.

- Advertisement -

Najnovije objave