Ponedjeljak, 23. svibnja 2022.

Prihvaćena prijava projekta: kraj Osnovne škole u Novigradu Podravskom izgradit će se semafor

Krećemo u izradu projektne dokumentacije za izvođenje radova nakon čega slijedi postupak javne nabave izvođača te izvođenje radova čim to vremenske prilike dopuste, rekao je načelnik Zdravko Brljek.

Preporučujemo

U 28 odabranih projekata na nivou Hrvatske za sufinanciranje sanacije prometno opasnih mjesta našla se i Općina Novigrad Podravski.

“U prijavi za sufinanciranjem izgradnje pješačkog pozivnog semafora s pokazivačima brzine na cesti ŽC 2150 kod Osnovne škole Prof. Blaž Mađer od ukupno procijenjenih troškova 363.925 kuna zatražilo smo sufinanciranje u iznosu 236.551,25 kuna odnosno 65 posto te smo naveli da je Općina spremna snositi trošak od 127.373,75 kuna odnosno 35 posto”, rekao je načelnik Zdravko Brljek.

Odobren je cjelokupni traženi iznos što znači da je podnesena cjelokupna i vjerodostojna dokumentacija.

“Ponovno zahvaljujem općinskom timu (JUO), odgovornim osobama Policijske uprave koprivničko- Križevačke, Županijske uprave za ceste, ovlaštenim inženjerima varaždinske projektantske tvrtke Labos i OŠ Prof. Blaž Mađer što smo u kratkom roku pribavili svu propisanu dokumentaciju i uspjeli prijaviti projekt”, istaknuo je načelnik Brljek.

Također, načelnik se zahvalio i stručnim osobama Ministarstva unutrašnjih poslova u Zagrebu koje su prepoznale potrebu za kvalitetnim rješenjem ovog uistinu opasnog pješačkog prijelaza kojeg uglavnom koriste učenici.

“Krećemo u izradu projektne dokumentacije za izvođenje radova nakon čega slijedi postupak javne nabave izvođača te izvođenje radova čim to vremenske prilike dopuste. Vjerujem da ćemo sve korektno i pravilno odraditi kako bi ostvarili pravo na odobreni iznos sufinanciranja”, rekao je Brljek.

- Advertisement -

Najnovije objave