Utorak, 6. prosinca 2022.

Pripreme za Euro: Hrvatska u Novigradu pobijedila Sloveniju

Vidjelo se da je izborniku pobjeda silno važna, trčao je uz klupu, upozoravao igrače na svaku moguću pogrešku, pljeskao dobrim akcijama

Preporučujemo

Na kraju jednotjednih priprema hrvatska muška seniorska reprezentacija odigrala je prijateljski susret protiv Slovenije u Novigradu/Cittanovi i pobijedila 34:31.

Hrvatski izbornik krenuo je u susret s postavom: Ivan Pešić na vratima, Lovro Mihić i Ivan Čupić na krilima, Leon Šušnja na crti te na vanjskim pozicijama Halil Jaganjac, Domagoj Duvnjak i Ivan Martinović. Plan je bio nikoga ne mijenjati prvih 15ak minuta ni u obrani ni u napadu.

Sjajno je utakmicu otvorio Halil Jaganjac. Premda su Slovenci na njega gurnuli dva super jaka obrambena igrača, Juru Doleneca i Boruta Mačkovšeka, naš je topnik lako pronalazio put do mreže Urbana Lesjaka. Nakon desetak minuta smjenjivanja u vodstvu, Hrvatska prvi put ide na plus dva u 10. minuti kada vodi 8:6. Ali Slovenija to brzo stiže. Kada su Slovenci djelomično zaustavili Halila Jaganjca, proradila je druga strana s Ivanom Martinovićem.

Kombinirali su naši obranu 6-0 i 5-1, posebno kada je Slovenija bila s igračem manje. Prednjega je igrao Lovro Mihić. Vodili smo, ali nikako nismo mogli povezati dobar napad i obranu pa je Slovenija stalno bila u priključku. I na novo odvajanje na plus dva (15:13) stigli su naši susjedi vrlo lako. Onda je Hrvoje Horvat u posljednjih pet minuta odlučio igrati sedam na šest. I to se isplatilo. Hrvatska je na predah otišla s dva razlike (18:16) premda je imala i čistu kontru za tri, ali se ispriječila vratnica.

U drugom dijelu priliku su dobili Kristijan Pilipović na vratima i David Mandić na lijevom krilu. Iz drugog su pokušaja uspjeli naši najprije otići na tri, a zatim i na četiri razlike (20:16). Ali Slovenija je suviše kvalitetna da ne bi kaznila neke naše brzoplete poteze. Osim toga, s nekoliko dobrih obrana pripomogao je i Urh Kastelic.

Osvježenja s klupe, a riječ je o Domagoju Pavloviću i Luki Šebetiću, i nama su donijela korist. Vratili smo prednost na plus tri i lakše igrali, bez straha za rezultat. Vidjelo se da je izborniku pobjeda silno važna, trčao je uz klupu, upozoravao igrače na svaku moguću pogrešku, pljeskao dobrim akcijama.

Ali kraj je bio još jako daleko. Domen Makuc bio je novo rješenje s klupe Ljubomira Vranješa. Slovenija nam je stalno bila za vratom. Ipak, i pored toga Hrvatska je uspjela uhvatiti svoje goste na spavanju i s tri kontre pobjeći na pet razlike (30:25) u 50. minuti.

Najveću prednost Hrvatska je imala četiri minute prije kraja kada je otišla na šest pogodaka viška (33:27). Slovenija se do kraja samo pokušala spasiti teškog poraza i uspjela na kraju doći do minus tri u posljednjim sekundama (34:31).

HRVATSKA: K. Pilipović 4/17, I. Pešić 5/20, M. Mandić 0/1, L. Mihić 2/5, D. Duvnjak 5/6, A. Gadža 0/1, V. Načinović -/-, I. Čupić 4/5, L. Šebetić 1/2, V. Matanović 1/1, D. Mandić 2/2, N. Grahovac -/-, H. Jaganjac 6/10, I. Martinović 7/9, L. Šušnja 4/4, Z. Srna -/-, D. Pavlović 2/3, izbornik: Hrvoje Horvat

SLOVENIJA: J. Baznik 2/10, U. Lesjak 2/15, U. Kastelic 4/14, S. Skube 3/3, B. Blagotinšek 5/8, N. Heningman 2/3, G. Marguč 2/2, B. Janc 1/1, V. Levc 0/1, J.Dolenec 6/6, M. Kavčić 1/2, T. Kodrin 2/3, K. Horžen 2/3, T. Mazej 0/1, D. Makuc 5/5, M. Grošelj 1/3, B. Mačkovšek 2/3, izbornik: Ljubomir Vranješ

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti