Srijeda, 28. veljače 2024.

Projekt ‘Maslačak za sve’ uspješno završen nakon 30 mjeseci

Planirane aktivnosti u okviru projekta započele su u prosincu 2018. godine

- Oglas -

Dječji vrtić Maslačak uspješno je završio provedbu projekta Maslačak za sve. Projekt je proveden u razdoblju od 30 mjeseci, bazirao se na unaprjeđenju usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, a ovog je tjedna stiglo odobrenje završnog izvješća o provedbi projekta.

Provedbom projekta kroz niz mjera i aktivnosti usklađen je poslovni i obiteljski dio života obitelji koje imaju djecu uključenu u programe ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. Unaprijeđeno je 5 postojećih i uvedeno 6 novih kraćih programa programa te je produljen rad dječjeg vrtića. Novi i poboljšani programi su za sve polaznike tokom provedbe projekta bili besplatni, a ukupno ih je polazilo 120 djece.

– Jedini smo vrtić u županiji koji je provodio projekt iz ovog natječaja, pa nam je potvrda o uspješno provedenom projektu još značajnija. U sklopu kojega su provedena mnoga stručna usavršavanja odgojitelja, stručnih suradnika i kuhara, a nabavljena je i nova didaktička oprema. Svake godine upisujemo sve više djece u vrtić i to ne samo s područja grada već i s područja okolnih općina te smo jedan od vrtića koji provodi najviše kraćih programa u Hrvatskoj, njih čak 11, a našu kvalitetu programa prepoznaju mnogi naši roditelji – rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića Maslačak Marija Čupen Tomica.

- Oglas -

Planirane aktivnosti u okviru projekta započele su u prosincu 2018. godine, a projekt u potpunosti financiran od strane Europskog socijalnog fonda, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, putem kojeg su dječjem vrtiću dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od 5.134.761,20 kuna.

– Ovime je završila prva faza projekta unaprjeđenja edukativnih sadržaja za naše najmlađe kao i poboljšanja svih materijalnih uvjeta u vrtiću. Druga faza projekta uspješno je prijavljena te je prošla prvu stepenicu provjere. Kako bi nam djeca bila kasnije uspješna u školi, ali i u životu s njima treba kvalitetno raditi od najranije dobi, a upravo to postižemo provedbom ovakvih projekata financiranim iz europskih sredstava – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti