Nedjelja, 21. srpnja 2024.

Projekt ‘Zaposli i pomozi’ osigurao zapošljavanje 23 žena koje brinu o 140 korisnika u potrebi

Korisnik bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda je Općina Drnje, dok su partneri na projektu Općina Đelekovec, Općina Peteranec, Općina Legrad, Općina Gola, Centar za socijalnu skrb Koprivnica te Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Križevci

- Oglas -

U tijeku je provedba projekta “Zaposli i pomozi”. Vrijedne gerontodomaćice svakodnevno odrađuju posao i brinu o korisnicima koji su zadovoljni što imaju kvalitetnu skrb i dobro društvo.

Voditelj projekta Nikola Grčić kaže da je posla puno, što na terenu, što administrativnog. Problemi koji se pojave na dnevnoj bazi, odmah se rješavaju, tako da se može kontinuirano pružati najkvalitetnija usluga.

Projekt “Zaposli i pomozi” financiran je prema Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava UP.02.1.1.16.0391, u sklopu Programa zapošljavanja žena “Zaželi”, faza III, iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

- Oglas -

Korisnik bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda je Općina Drnje, dok su partneri na projektu Općina Đelekovec, Općina Peteranec, Općina Legrad, Općina Gola, Centar za socijalnu skrb Koprivnica te Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Križevci.

Zajednička fotografija aktera projekta 'Zaposli i pomozi' u Drnju
Zajednička fotografija aktera projekta ‘Zaposli i pomozi’ u Drnju // Foto: Luka Krušec / LuMedia

Cilj projekta je unaprjeđenje radnog potencijala teže zapošljivih žena s nižom i srednjom razinom obrazovanja zapošljavanjem u lokalnoj zajednici s ciljem ublažavanja posljedica njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva te poticanje socijalne uključenosti i povećanje razine kvalitete života krajnjih korisnika na području općine Korisnika bespovratnih sredstava i općina partnera u projektu.

Vrijednost projekta iznosi 150.921,76 eura (1.137.120,00 kuna) i financiran je u 100-postotnom iznosu iz Europskog socijalnog fonda. Predviđeno trajanje projekta je osam mjeseci, od 1. veljače do 31. rujna. Voditelj projekta je pročelnik Općine Drnje Nikola Grčić, koji će brinuti o svemu po pitanju njegove provedbe.

Logo projekta Zaposli i pomozi

Na projektu rade 23 žene koje brinu o 140 korisnika – starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju na području općina Drnje, Đelekovec, Peteranec, Legrad i Gola.

- Oglas -

– Svi koji smo dionici ovog projekta, sretni smo što takvi projekti postoje jer je njihov značaj ogroman. Svjesni da vrijeme brzo prolazi i da smo već na polovici trajanja provedbe istog, svakodnevno radimo na pripremi nastavka ovog projekta da bi u narednom periodu osigurali skrb najpotrebnijima s područja naših Općina. Zahvaljujem svima na izvrsnoj suradnji za koju sam uvjeren da će se nastaviti kroz sve moguće zajedničke projekte– rekao je načelnik Općine Drnje Petar Dombaj.

 

Europski socijalni fond

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti