Subota, 1. travnja 2023.

Projektom Jump together nabavit će se 25 novih trampolina za đurđevačku djecu, ali i umirovljenike

Stvaranjem boljih uvjeta za bavljenje sportom pridonijet će se psihofizičkim sposobnostima i zdravstvenom stanju sportaša s područja Đurđevca i okolnih naselja

Preporučujemo

Zajednica sportskih udruga grada Đurđevca u suradnji s Gradom Đurđevcom i Osnovnom školom Đurđevac prijavila je još jedan projekt koji će osigurati novu opremu za sportaše, ali i učenike škole, a radi se o projektu Jump together.

Projekt je prijavljen na raspisani poziv Ministarstva turizma i sporta, a projektom će se nabaviti 25 novih trampolina. Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 19.000 eura, a očekuje se da će iznos sufinanciranja projekta od strane Ministarstva iznositi 80 posto, priopćili su iz gradske uprave.

Cilj provedbe projekta je uvesti nove, atraktivne sportske programe koji će privući nove korisnike sportskih programa, osobito djecu i mlade, a onima koji se već bave sportskim aktivnosti omogućiti da isprobaju neke nove aktivnosti. Stvaranjem boljih uvjeta za bavljenje sportom pridonijet će se psihofizičkim sposobnostima i zdravstvenom stanju sportaša s područja Đurđevca i okolnih naselja.

Dodatno će se članice Zajednice educirati o fair playu u sportu kroz edukativna predavanja.

Podsjetimo, Zajednica trenutačno u svom sastavu ima 24 klubova s više od 600 aktivnih sportaša i sportašica koji su uključeni u sportske aktivnosti preko svojih klubova, a koji će aktivno koristiti nabavljenu opremu.

U školskoj godini 2023./2024. jednom mjesečno će djeca i mladi vježbati na trampolinima.

Škola broji više od 300 djece većeg uzrasta (od 5. do 8. razreda) te će upravo oni vježbati na trampolinima.

Također, u projekt će se uključiti i umirovljenici, a vježbanje za umirovljenike započet će u svibnju te će se jednom tjedno provoditi vježbanje na trampolinima u trajanju od 60 minuta.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti