Ponedjeljak, 3. listopada 2022.

Proslavljen je Dan Općine Peteranec

Od važnih projekata potrebno je spomenuti prvu fazu izgradnje pješačko-biciklističke staze do Drnja te ulaganje u turistički potencijal u Komatnici, Sigecu i Peterancu, rekao je načelnik Derdić

Preporučujemo

Povodom proslave Dana općine Peteranec i blagdana sv. Petra i Pavla u prostorima Galerije Ivan Sabolić u srijedu je održana svečana sjednica Općinskog vijeća.

U ime Koprivničko-križevačke županije prisustvovala je pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Maja Blažek, izvijestila je Služba ureda župana.

Sjednicu je otvorila predsjednica Općinskog vijeća Ivana Dombaj Čižmak koja je okupljene upoznala s aktivnostima u posljednjih godinu dana, a zatim je načelnik Ivan Derdić zahvalio svima na podršci u ostvarivanju zacrtanih ciljeva. Pri tome je spomenuo kako su pripremili projektno-tehničku dokumentaciju za velik broj projekata kako bi bili spremni za apliciranje na natječaje te je zahvalio PORA-i Regionalnog razvojnoj agenciji KKŽ na pomoći.

– Od važnih projekata potrebno je spomenuti prvu fazu izgradnje pješačko-biciklističke staze do Drnja te ulaganje u turistički potencijal u Komatnici, Sigecu i Peterancu, a jedna od velikih zadaća nam je educirati najmlađe. Socijalno smo osjetljiva općina, sufinanciramo smještaj i stambeno zbrinjavanje mladih, ali i brinemo za starije mještane. U godinu dana osigurali smo oko devet milijuna kuna bespovratnih sredstava što je povijesni rezultat. Čeka nas puno izazova i problema, no imamo jasnu misiju, viziju i cilj te mnogo volje, želje i snage – kazao je načelnik Derdić.

Prigodnim su se riječima obratili načelnik susjedne općine Drnje Petar Dombaj te zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž, a sjednici je prisustvovala i direktorica Fonda za zaštitu okoliša Alenka Košiša Čičin-Šain, koja je pohvalila napore Općine na ulaganju u zaštitu okoliša te najavila kako će Fond s 1,4 milijuna kuna sufinancirati projekt sanacije odlagališta.

Jadranka Žarković, izaslanica Predsjednika RH te savjetnica za odgoj i obrazovanje izrazila je zadovoljstvo školom i vrtićem, koji su preduvjet za razvoj sredine i ostanak mladih. U glazbenom dijelu svečanosti nastupio je Duo Bemian i operna pjevačica Theodora Jantol.

- Advertisement -

Najnovije objave