Četvrtak, 18. travnja 2024.

Putopisno predavanje i predstavljanje knjige Mateja Perkova u koprivničkoj knjižnici

Matej će održati putopisno predavanje Ekspedicija 'Biti planina' – priča o usponu na vrh Ortler te predstaviti knjigu 'Pišem grafite na duši planine'

- Oglas -

Već tradicionalno, početkom godine u koprivničkoj knjižnici i čitaonici Fran Galović gostuje Matej Perkov, stari znanac mnogobrojnih planinara ne samo našeg kraja, nego i iz Hrvatske i regije.

Matej će u koprivničkoj knjižnici (stručno-znanstveni odjel) u srijedu, 28. veljače, održati putopisno predavanje Ekspedicija ‘Biti planina’ – priča o usponu na vrh Ortler koji je sa svojih 3905 metara najviši vrh na nekadašnjem području Austro-Ugarske monarhije.

Također, predstavit će i svoju najnoviju, četvrtu po redu, knjigu ‘Pišem grafite na duši planine’.

- Oglas -

“Našem predavaču Mateju Perkovu cilj ekspedicije nije bio samo tipično sportski, osvajački ili pak putopisni. Putovanje u južni Tirol i sudbinski susret s predivnim tritisućnjacima Val Venoste imali su posebnu misiju – potragu za povijesnim pričama, otkrivanje emocionalnog identiteta planine, približavanje onom duhovnom koje nema doticaja s klasičnim planinarskim hodočašćima”, istaknuli su iz koprivničke knjižnice.

Knjižnica i čitaonica Fran Galović ovo predavanje organizira u suradnji s koprivničkim planinarskim društvima Bilo i Pevec te đurđevačkim planinarskim društvom Borik, a predavanje počinje u 18 sati.

Knjižnica i čitaonica Fran Galović Koprivnica
Foto: Knjižnica i čitaonica Fran Galović
Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti