Subota, 15. lipnja 2024.

Radovi na multifunkcionalnom Centru ‘Sveti Ivan Krstitelj’ u romskom naselju u župi Petrijanec pri kraju

Centar će biti u službi mlađim naraštajima romske zajednice kako bi im se pomoglo oko socijalizacije i integracije u društvenu zajednicu, a također Centar bi bio mjesto evangelizacije i katehizacije

- Oglas -

Varaždinski biskup Bože Radoš, ujedno i predsjednik Odbora Hrvatske biskupske konfernecije za pastoral Roma, u četvrtak je posjetio gradilište u romskom naselju na području župe Petrijanec gdje već nekoliko mjeseci traje izgradnja multifunkcionalnoga pastoralno-misijskog Centra “Sveti Ivan Krstitelj” za lokalnu romsku zajednicu.

Gradnja centra započela je u rujnu prošle godine kao projekt Varaždinske biskupije i Suverenoga malteškoga viteškog reda uz čiju se potporu Centar gradi.

Zajedno s biskupom Radošem, Centar u izgradnji obišao je i umirovljeni varaždinski biskup Josip Mrzljak, koji je donedavno bio predsjednik Odbora HBK za pastoral Roma te je u listopadu prošle godine blagoslovio kamen temeljac.

- Oglas -

Bio je ondje i dr. Mario Kopjar, predstojnik Ureda za liturgijski pastoral i sakralnu arhitekturu, koji je napravio idejno rješenje nacrta ovoga centra te Kristina Čačić, tajnica Povjerenstva za pastoral Roma.

U romskom naselju dočekali su ih voditelj gradilišta, izvođači radova te predstavnici romskog naselja.

“Biskup Radoš izrazio je svoju radost i zadovoljstvo što se izgradnja Centra približava kraju te što će uz Centar biti izgrađena kapela gdje će vjernici moći navraćati na molitvu. Centar će biti u službi mlađim naraštajima romske zajednice kako bi im se pomoglo oko socijalizacije i integracije u društvenu zajednicu, a također Centar bi bio mjesto evangelizacije i katehizacije”, istaknuli su iz Varaždinske biskupije.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti