Četvrtak, 29. veljače 2024.

Restoran Štagelj u svoju ponudu uveo tri nova sjajna jela, svinjski lungić nas je oduševio

Restoran Štagelj u Koprivnici do sada nas je već par puta iznenadio svojim novim jelima, a tako je bilo i sada

- Oglas -

Kao što smo već nebrojeno puta pisali, restoran Štagelj u Koprivnici do sada nas je već nekoliko puta iznenadio svojim novim jelima, a tako je bilo i sada.

U svoju ponudu ovaj popularni Podravkin restoran uveo je tri nova jela koja su neka fuzija moderne i tradicionalne kuhinje, a iznimka je jedino bio wok s piletinom koji je više reakcija na sve veću potražnju i popularnost azijskih jela. Wok s piletinom klasično je azijsko jelo, a ovdje su se kombinirali udon rezanci, pileći file i povrće.

Wok s piletinom
Wok s piletinom // Foto: Miroslav Mirković

Od povrća su stavili papriku, tikvice, patlidžan i šampinjone. Sve je bilo hrskavo kako i treba biti, što je osnova azijske kuhinje, a meso i rezanci su bili fino sljubljeni s oyster – teriyaki umakom te sjemenkama sezama. Jedno laganije jelo koje će zasigurno biti popularno u ovim toplijim ljetnim mjesecima.

- Oglas -

Novi gastronomski twist

Nakon woka probali smo confit od pačjeg batka i zabatka. Definitivno najkompleksnije jelo, kako vizualno tako i okusima. Pačji batak i zabatak bio je uronjen u crumble od čvaraka i sjemenki što je po nama bio najbolji potez da se oplemeni ovaj cijenjeni komad mesa, a s obzirom na to da se radilo o patki umak je napravljen na bazi meda i naranče.

Confit od pačjeg batka i zabatka i wok s piletinom
Confit od pačjeg batka i zabatka i wok s piletinom // Foto: Miroslav Mirković

Kao prilog posluženi su hrskava terina od mlinci i ukiseljene rotkvice. Idealna kombinacija slatko, slano i kiselo podiglo je ovo jelo na jednu novu razinu. Meso lijepo pečeno, hrskavo iznutra, a sočno iznutra idealno se nadopunjavalo s ovim slatkim voćnim umakom i mlincima.

Svinjski lungić prava gurmanska poslastica

Za kraj probali smo po nama najbolje jelo. Sous vide svinjski file u demiglace umaku s prženim pole krumpirima u dresingu od kiselog vrhnja, maslaca, češnjaka i feta sira. Ova kombinacija pravi je primjer kako se jedno kontinentalno jelo može napraviti u modernijoj izvedbi, a da se ne naruši onaj prirodni okus dobrog komada mesa. Svinjski lungić premekan, sočan i iznimno ukusan, a demiglace umak sve je to lijepo zaokružio. Krumpir pola bile su sjajne, dresing na bazi kiselog vrhnja, maslaca i feta sira bio je pun pogodak. Ako ste ljubitelj svinjetine svakako topla preporuka za ovo jelo!

Sous vide svinjski file
Sous vide svinjski file // Foto: Miroslav Mirković

Cijene:

Wok s piletinom – 12,00 eura
Confit od pačjeg batka i zabatka – 18,00 eura
Svinjski file – 12,00 eura

- Oglas -

Wok s piletinom i confit od pačjeg batka i zabatka i wok s piletinom

Confit od pačjeg batka i zabatka i wok s piletinom

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti