Srijeda, 6. srpnja 2022.

Šahistica Picoka Ema Bevanda postala kadetska državna prvakinja

Njezin uspjeh su upotpunile Marta Trgovac osvojivši 3. mjesto sa 6,5 bodova i Sara Balent osvojivši 12. mjesto sa 6 bodova

Preporučujemo

Ema Bevanda je još jednom pokazala da je najuspješnija hrvatska kadetkinja u svojem dobnom uzrastu.

Nakon osvojenog drugog mjesta na juniorskom prvenstvu Hrvatske, ostvarila je novi sjajan uspjeh okitivši se zlatom na kadetskom prvenstvu Hrvatske u konkurenciji djevojčica do 15 godina.

Ema je osvojila 7,5 bodova u 9 partija te je sakupila novih 37 rejting bodova.

Njezin uspjeh su upotpunile Marta Trgovac osvojivši 3. mjesto sa 6,5 bodova i Sara Balent osvojivši 12. mjesto sa 6 bodova.

Također, odličan rezultat ostvario je i Gabriel Kapitanić koji je na svojem prvom natjecanju osvojio 4. mjesto u konkurenciji dječaka do 7 godina.

Nažalost, Gabriel je poražen u izravnom dvoboju za treće mjesto u kojemu je imao dvije figure više od svojega protivnika i mat u sljedeća tri poteza, no njegov protivnik je uspio iskoristiti trenutak nepažnje i tako dobiti ključnu partiju.

Unatoč tome, Gabriel je ostvario veliki uspjeh koji je najava blistave šahovske budućnosti.

Standardno dobar je bio i Ognjen Domović koji je osvojio 9. mjesto sa 5,5 bodova u kategoriji igrača do 15 godina, a u istoj kategoriji dobar nastup je imao i Karlo Šokec koji je osvojio 15. mjesto s 5 bodova i time dobio novih 58 rejting bodova.

Šahovski klub Picok Đurđevac

Također, treba istaknuti i uspjeh Nike Rončević koja je u svojem prvom nastupu na ovom natjecanju osvojila 11. mjesto u konkurenciji djevojčica do 11 godina.

Nastupio je još i Jurica Županić koji je osvojio 31. mjesto u konkurenciji dječaka do 11. godina. U prvom kolu, Jurica je pobijedio jednog od najboljih igrača na turniru, ali u nastavku turnira se nije uspio zadržati u samom vrhu poretka.

Za ove uspjehe treba pohvaliti i trenere, Stanka Domitrovića i Martina Ivandiju te pomoćnu trenericu Lorenu Bevanda koja je bila veliko osvježenje u klupskom stručnom stožeru.

- Advertisement -

Najnovije objave