Srijeda, 29. ožujka 2023.

Šarena utrka središtem Čakovca povodom Dana osoba s Down sindromom

Šarene čarape simbol su sindroma Down jer predstavljaju različitost, a šarenom trasom kroz Perivoj Zrinski te centar Čakovca, dugom simboličnih 2103 metara obilježen je Svjetski dan osoba s Down sindromom

Preporučujemo

Ususret Svjetskom danu Down sindroma koji se obilježava 21. ožujka, u Čakovcu je održana utrka nazvana ‘Šarenim čarapama do cilja’.

Na utrci se okupilo više od 500 građana koji su se pridružili marljivim i nasmijanim članovima međimurske Udruge za sindrom Down te poslali poruku o prihvaćanju različitosti, ali i svjesnosti vrijednosti ljepote koja se krije u jedinstvenosti svake osobe.

Šarene čarape simbol su sindroma Down jer predstavljaju različitost, a šarenom trasom kroz Perivoj Zrinski te centar Čakovca, dugom simboličnih 2103 metara obilježen je Svjetski dan osoba s Down sindromom.

Udruga za sindrom Down Međimurske županije osnovana je s ciljem senzibilizacije društvene zajednice prema osobama s Down sindromom, unapređivanje zdravstvene i socijalne skrbi te poticanje istraživanja vezanih uz Down sindrom.

Članovi udruge su djeca i roditelji iz više županija, a organiziraju se terapije, druženja i razna događanja.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti