13.6 C
Zagreb
Četvrtak, 1. listopada 2020.

Saznajte jednostavan trik da se pekmez ne pokvari do iduće sezone

Sada kada ima voća svake vrste, iskoristite priliku i pripremite domaće džemove, pekmeze ili marmelade za palačinke, kolače ili kao namaz za doručak

Preporučujemo

FOTO Tehnika Koprivnica u velikom finalu protiv Ferdinandovca osvojila Županijski kup

Nogometaši Tehnike Koprivnice osvajači su Nogometnog kupa Koprivničko-križevačke županije. U velikom finalu pobijedili su Ferdinandovac rezultatom 3:1 (1:1). Iz više razloga to je bila povijesna...

Ministar Beroš o tragičnoj smrti na hemodijalizi: Radi se o stručnoj pogrešci, sudionici su priznali

Smrt 62-godišnjaka iz Štefanca koji je umro na hedijalizi u Županijskoj bolnici Čakovec komentirao je ministar zdravstva Vili Beroš, pišu Međimurske novine. "Ovom prilikom izražavamo...

FOTO-VIDEO Otvorene nove i moderne prostorije Nogometnog saveza Koprivničko-križevačke županije

Velik je dan za nogomet u Koprivničko-križevačkoj županiji. Naime, svečano su otvorene nove prostorije Županijskog nogometnog saveza u prizemlju poslovne zgrade u Ulici Josipa Vargovića...

Obnovljene su prostorije nogometnog kluba Rudara iz Botinovca

U proteklih mjesec dana izvedeni su potrebni radovi na uređenju i sanaciji sportskog objekta u Botinovcu. Elektroinstalacijske radove u svrhu modernizacije postojećih električnih instalacija u...

Skuhali ste pekmez. Krasno je ispao, ali kako ga sačuvati da se ne pokvari? Potrebno je još vrući pekmez napuniti u staklenke i dobro zatvoriti limenim poklopcima, najbolje novima. Kad je staklenka dobro zatvorena okrenite ju poklopcem prema dolje da se istisne preostali zrak iz staklenke. Nakon toga staklenke prekrijte starim stolnjakom ili krpama da se ohlade, pišu Međimurske novine.

Ohlađene staklenke, s poklopcem prema gore spremite na police na hladno i tamno mjesto. Najbolje u podrum ili dobru smočnicu, ali svakako na hladnije i tamnije mjesto. Uživajte u domaćem pekmezu. Sada kada ima voća svake vrste, iskoristite priliku i pripremite domaće džemove, pekmeze ili marmelade za palačinke, kolače ili kao namaz za doručak.

Najnovije objave

FOTO Fantastična Tehnika Koprivnica podigla povijesni trofej

Nogometaši Tehnike Koprivnice osvajači su Nogometnog kupa Koprivničko-križevačke županije. U velikom finalu pobijedili su Ferdinandovac rezultatom 3:1 (1:1). Iz više razloga to je bila povijesna utakmica....

FOTO Tehnika Koprivnica u velikom finalu protiv Ferdinandovca osvojila Županijski kup

Nogometaši Tehnike Koprivnice osvajači su Nogometnog kupa Koprivničko-križevačke županije. U velikom finalu pobijedili su Ferdinandovac rezultatom 3:1 (1:1). Iz više razloga to je bila povijesna...

Ministar Beroš o tragičnoj smrti na hemodijalizi: Radi se o stručnoj pogrešci, sudionici su priznali

Smrt 62-godišnjaka iz Štefanca koji je umro na hedijalizi u Županijskoj bolnici Čakovec komentirao je ministar zdravstva Vili Beroš, pišu Međimurske novine. "Ovom prilikom izražavamo...

Terapijsko jahanje udruge Osmijeh provodit će se i dalje zahvaljujući donaciji Podravke

Terapijski program koji provodi udruga Osmijeh za pomoć djeci s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom, baš poput mnogih drugih programa koje provode...

FOTO-VIDEO Otvorene nove i moderne prostorije Nogometnog saveza Koprivničko-križevačke županije

Velik je dan za nogomet u Koprivničko-križevačkoj županiji. Naime, svečano su otvorene nove prostorije Županijskog nogometnog saveza u prizemlju poslovne zgrade u Ulici Josipa Vargovića...