Nedjelja, 21. travnja 2024.

Šimunović: Slaven Belupo je stabilan klub, do Europe još možemo doći preko Kupa

Zvonimir Šimunović je zadovoljan što su svi u klubu, svjesni situacije, pristali na smanjenje plaća. Sretan je što su pri kraju radovi na postavljanju novog umjetnog travnjaka, a pohvalio je i rad trenera Tomislava Stipića

- Oglas -

Nogometna sezona hrvatskih prvoligaša, prema planu, bit će nastavljena 30. i 31. svibnja utakmicama polufinala Hrvatskog kupa, dok bi tjedan dana kasnije, 6. lipnja, bilo nastavljeno natjecanje u Hrvatski Telekom Prvoj ligi. Sve utakmice bile bi odigrane bez prisustva gledatelja.

Prema tome, nastavak sezone otvorit će Kup utakmicama Slaven Belupo i Lokomotiva u subotu, 30. svibnja, s početkom u 20 sati, odnosno Rijeka i Osijek dan kasnije.

– Zatekla nas je ova situacija s koronavirusom kao i sve druge. Nitko ovo nije očekivao i u početku nam je bilo jako teško, ali s vremenom smo se prilagođavali novonastaloj situaciji i danas možemo reći da smo to odradili vrlo dobro, koliko je to bilo moguće u ovim uvjetima. Ovaj tjedan smo krenuli i s momčadskim treninzima tako da sve zajedno sada izgleda puno bolje – ističe direktor koprivničkog prvoligaša Zvonimir Šimunović.

- Oglas -

Kako je ova kriza financijski utjecala na sve, tako zaobišla nije ni Slaven Belupo.

– Nije nimalo jednostavno, ali mi kao klub i inače funkcioniramo na način da se ‘pokrivamo’ s onim koliko ‘imamo’ tako da smo se uspjeli prilagoditi svemu. Normalno, napravili smo određene rezove u troškovima, prvenstveno plaćama svih u klubu. Igrači i zaposlenici su, svjesni situacije, sve to vrlo dobro prihvatili i ja im se na tome ovim putem iskreno zahvaljujem jer su u ovoj kriznoj situaciji pokazali odgovornost. Vjerujem, ako ne bude nekih novih, velikih šokova, Slaven Belupo će i ovu sezonu završiti na jedan normalan način – poručuje direktor.

Klub je puno toga napravio na zaštiti zdravlja svih igrača i zaposlenika.

– Ideja da se dezinfekcijski punktovi postave po stadionu još i prije pandemije došla je od trenera Stipića, a mi smo je prihvatili. Iskreno, u tom trenutku nismo nešto posebno razmišljali o tome, ali pokazalo se na kraju da smo bili korak ispred cijele ove novonastale situacije – dodaje Šimunović.

Slaven Belupo uskoro će imati još bolje uvjete za rad jer je u drugu fazu ušao projekt nove umjetne trave „iza streljane“ na koprivničkom stadionu.

- Oglas -

– Nova umjetna trava, odnosno zamjena dotrajale, još je jedan od projekata koje završavamo u klubu. Postavljamo je uz podršku HNS-a na čemu im se ovim putem i zahvaljujem. Na tom terenu, kada je normalna situacija, svakodnevno nam trenira 13 kategorija tako da je bilo krajnje vrijeme da je se zamijeni. Sada smo u završnoj fazi postavljanja nove podloge, a kada se projekt završi moći ćemo reći da imamo jedne od najboljih uvjeta za treniranje među prvoligašima – ponosan je Šimunović.

Slavenova momčad nakon 26 odigranih utakmica ove sezone u Prvoj HNL trenutačno drži sedmu poziciju na ljestvici s 26 osvojenih bodova, sedam više od osmoplasirane pulske Istre, a devet od Intera iz Zaprešića i Varaždina na samom dnu. Do kraja sezone ostalo je još 10 prvenstvenih utakmica.

– Ako bi ljudi morali opisati jednom riječi naš klub, onda bi to bila stabilnost. Koliko je to dobro ili nije, teško je reći. Neki tvrde da je posljedica te stabilnosti manjak ambicije, ali mi se ne bismo nikako složili s tim. Mi svake godine imamo ambiciju boriti se za mjesta koja vode u Europu. I ove sezone smo istaknuli takvu ambiciju, ali smo zbog raznih okolnosti slabije startali u prvenstvo te nam je odmaknulo prvih pet momčadi. Ipak, ostao nam je Kup u kojem još možemo ostvariti naše planove – mišljenja je direktor i nastavio:

– Polufinale Kupa je jedna utakmica na koju smo stavili akcenat u ovom završetku sezone. Tu vidimo priliku da ostvarimo naš cilj i plasman u Europu. Prema momčadi Lokomotive, koja je bila u najboljoj formi prije prekida prvenstva, imamo veliki respekt. Ipak, mislimo da u ovoj fazi sve momčadi imaju šanse za trofej. Pošteno rečeno, od kada je ispao Dinamo, svi koji smo ostali u igri se nadamo da možemo u Kupu do kraja. Dugo smo čekali da se Kup utakmica igra u Koprivnici, još od slavlja 2016. protiv Rijeke s 3:0. Nažalost, neće biti publike ovaj put, ali mi se nadamo da će nas naši navijači bodriti ispred ‘malih ekrana’, a da ćemo mi ući u toliko željeno finale. Bit će to zbog ovih okolnosti sigurno jedna od najgledanijih utakmica u zadnjih nekoliko godina i to nam je dodatni motiv – poručuje Šimunović.

Iako je prednost Farmaceuta u Prvoj HNL ispred klubova u opasnoj zoni relativno dobra, direktor smatra da si ne smiju dozvoliti nikakvo opuštanje.

– Kada ponovno krene prvenstvo, sve će biti moguće u ovoj nenormalnoj situaciji i ne smijemo si opuštanjem dozvoliti da si zakompliciramo život tako da ćemo sigurno maksimalno odraditi završnicu – poručio je on.

Komentirao je i rad trenera Tomislava Stipića koji je na klupi Slavena Belupa naslijedio Ivicu Sertića početkom listopada.

– Tomislav Stipić došao je u jednom nezgodnom trenutku u klub. Donio je momčadi jednu novu energiju, jednu pozitivnu drskost, ono što nam je nedostajalo. Dogodila se dobra kemija između momčadi i trenera, u klubu je odlična atmosfera i ovaj period od njegovog dolaska do sada možemo okarakterizirati vrlo dobrim. Naravno, očekujemo da će se tako i nastaviti – zaključio je direktor Šimunović.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti