Četvrtak, 29. veljače 2024.

Sjajna jesen nogometaša Radnika Križevci: ‘U borbi smo za prvo mjesto, a to nam je i bio cilj’

Moramo biti strpljivi, raditi i biti ponizni, bez velikih najava, bez velikih riječi, i sve to pokazati djelima, poručio je dopredsjednik Mijić

- Oglas -

Devet primljenih golova, postignutih 31, 33 boda na kontu, drugo ili dijeljenje prvog mjesta. Kratki je to rezime jesenskog dijela Radnika Križevci u skupini sjevernih klubova Treće nogometne lige.

Ovim statističkim podacima Križevčani mogu biti itekako zadovoljni, ali s druge strane možemo konstatirati da rezultati nisu iznenađujući. Već godinama Radnik je u vrhu Treće lige, a predstavama u jesenskom dijelu pokazao je da se itekako ozbiljno radi.

Trener Radnika je Anthony Pavlović. U kuloarima mnogi su zamjerali izboru Radnikove uprave na čelnom mjestu prve momčadi, a nakon ostavke Dražena Kemenovića. Na kraju pokazalo se da je u ovom trenutku Pavlović pokazao da zna što radi. Svakako u prilog mu ide i sjajan niz susreta bez poraza, a prvi i jedini u ovom dijelu, doživio je tek u 11. kolu, i to na gostovanju u Varaždinu kod Varteksa, gdje su domaćini slavili s minimalnih 1:0  iz kaznenog udarca.

- Oglas -

– Mogu biti zadovoljan jer ovo je bila vrlo dobra polusezona u Trećoj nogometnoj ligi Sjever gdje smo prikazali kontinuirano dobru igru i slijedila je nagrada vezana uz dobar rad kroz treninge. Kvalitetni igrači i kompaktnost ekipe doprinijeli su ostvarenju odličnog rezultata i diobu prvog mjesta na prvenstvenoj ljestvici – istaknuo je trener Pavlović.

Glavni trener Purgera Anthony Pavlović i njegov pomoćnik Davor Cigler// Foto: NK Radnik Križevci
Glavni trener Purgera Anthony Pavlović i njegov pomoćnik Davor Cigler// Foto: NK Radnik Križevci

Dodao je kako je liga vrlo izjednačena. Sve ekipe su vrlo kvalitetne i svaka utakmica traži maksimalnu angažiranost za ostvarenje dobrog rezultata.

– Nastojat ćemo održati isti nivo i u drugom dijelu prvenstva, iako sam svjestan da to neće biti lagan zadatak, ali isto tako i meni i igračima i svima vezanim uz aktivnosti Radnika Križevci to daje dodatni motiv u ostvarenju cilja – zaključio je križevački strateg.

Osim pitanja trenera, došlo je i do određenih promjena u svlačionici Purgera, a tu prvenstveno mislimo na odlazak prvog ‘killera’ prošlogodišnje sezone Marka Nikolića. Njegovu ulogu je djelomično preuzeo Leon Lacić Klarić, kojega je ‘nanjušio’ alfa i omega križevačkog rostera, dopredsjednik Vitomir Mijić, ali napokon je u prvi plan izbio ubojiti Mihael Mladen, koji je postigao osam zgoditaka i ponovo pokazao da je klasni igrač, koji možda u nekim višim ligama nije dobio adekvatno povjerenje. Ono što je sigurno, ima ga u svojim Križevcima, a to ne skriva upravo glavni kreator križevačke nogometne priče, već spomenuti, Mijić.

– Drago mi je da se Mihael doma, ovdje kod nas, situirao. Drago mi je da je i zaposlenik moje tvrtke i to sve vraća na najbolji mogući način. Poštenim odnosnom prema poslu koji radi i velikim srcem koje ostavlja svake minute za naš klub – emotivno ističe Mijić, koji smatra Radnik Križevce svojom najvažnijom sporednom stvari na svijetu.

- Oglas -
Vitomir Mijić
Vitomir Mijić, dopredsjednik NK Radnika Križevci // Foto: Zvonimir Markač

– Imamo to nešto u sebi, ali nam neke stvari, kao na primjer prvo mjesto u prvenstvu i formalno u ovom dijelu, iako propozicije kažu da se odlučuje o plasmanu bi bili prvi, kao i Kup uvijek za dlaku izmiču. No, moramo biti strpljivi, raditi i biti ponizni, bez velikih najava, bez velikih riječi, i sve to pokazati djelima. Hvala svima. Tvrtki Radnik, predsjedniku Darku Jambrekoviću, predsjedniku uprave tvrtke Radnik Mirku Habijancu, našim igračima, a osobito našim navijačima, koji nas vjerno prate i nesebično bodre. Vjerujem da im to vraćamo i vraćat ćemo na najbolji mogući način – dobrim i pozitivnim rezultatima i atmosferom – naglasio je Mijić.

Zadovoljstvo jesenskim dijelom ističe i prvi križevački topnik Mihael Mladen.

– Polusezona je za nas završila na odličan način. U borbi smo za prvo mjesto, to nam je i bio cilj na početku sezone. Odradili smo odlične ljetne pripreme, treneri su nas fenomenalno spremili za sezonu  i mislim da se to vidi na našim rezultatima – kazao je Mihael, inače brat kapetana Hrvoja, te se osvrnuo i na kadrovska pitanja.

– Bilo je izlaznih transfera pa smo morali dovesti i neke nove igrače. Sve su to mladi igrači, koji su se odlično uklopili u našu ekipu, prihvatili okruženje i stvorili smo stvarno odličnu cjelinu. Atmosfera je prava i užitak je igrati i dijeliti svlačionicu s ovim dečkima na koje sam jako ponosan – kazao je Mihael te naglasio kako je zahvalan dopredsjedniku Mijiću na pruženoj prilici i nada se da opravdava pruženo mu povjerenju, kako od njega, tako i od ostatka vodstva kluba.

Mihael Mladen, napadač Radnika Križevci
Mihael Mladen, napadač Radnika Križevci // Foto: Ivan Brkić/Glas Podravine

Mladen je zadovoljan i s načinom rada u križevačkom trećeligašu.

– Prije početka sezone dobili smo i novi stručni stožer, nove ideje i plan koji su donijeli sa sobom te mislim da smo se stvarno svi zajedno povezali i mi igrači upili nove ideje, koje su nam donijeli treneri Anthony Pavlović i Davor Cigler, te da je rezultat najbolje mjerilo odlične povezanosti unutar trenera i nas. Što se tiče polusezone, generalno možemo biti jako zadovoljni. Bilo je nekih utakmica u kojima nam je jednostavno nedostajalo sportske sreće da nas nagradi golovima, neke utakmice smo jednostavno podbacili, ali sve je to dio ove igre. Vjerujem u svoju ekipu i sve nas te sam siguran da će na kraju ova sezona završiti na najbolji mogući način po nas – zaključio je Mihael Mladen.

Spomenimo još i da je prije 10-ak dana održana redovna izborna sjednica skupštine NoK Radnika Križevci na kojoj je odlučeno da će klub i u naredne četiri godine voditi dosadašnji predsjednik Darko Jambreković.

Darko Jambreković predsjednik NK Radnika Križevci i u naredne četiri godine: ‘Ovo je povijesna sjednica skupštine’

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti