Četvrtak, 20. lipnja 2024.

Sjajna Podravkina hrvačica Lara Blažeković viceprvakinja je Europe

Sjajna Lara pod zastavom Hrvatske u grčkom Loutrakiju poražena je tek u finalu, ali ovo je fenomenalni uspjeh na koji može biti ponosna, kao i cijeli njezin tim i obitelj

- Oglas -

Hrvačica koprivničke Podravke Lara Blažeković viceprvakinja je Europe U-15 u kategoriji do 42 kilograma.

Sjajna Lara pod zastavom Hrvatske u grčkom Loutrakiju poražena je tek u finalu, ali ovo je fenomenalni uspjeh na koji može biti itekako ponosna, kao i cijeli njezin tim i obitelj.

Za žensku reprezentaciju završilo je tako još jedno kontinentalno prvenstvo i to s odličnim rezultatima. Naime, četiri djevojčice hrvačice nastupile su na Prvenstvu Europe za uzrast starijih djevojčica do 15 godina. Natjecanje se održalo u Grčkoj, točnije u malenom gradu Korintskog zaljeva, Loutrakiju. Hrvatska reprezentacija vraća se kući s jednom srebrnom medaljom Lare Blažeković (HK Podravka) i jednim petom mjestom Mie Kovač (HK Zagreb). Uz njih, nastupile su još Zara Petrović (HK Fami) i Ajla Kadriji (HK Zagreb), istaknuli su iz Hrvatskog hrvačkog saveza.

- Oglas -

Nakon ždrijebanja i nezaobilaznog vaganja, Lara je započela svoje natjecanje s pobjedom u prvom kolu protiv Makedonke Vasileve. Uspješno prvo kolo donijelo joj je novu prepreku, Ruskinju pod zastavom pridruženih nezavisnih nacija Bialuhu. U toj borbi dominatnom pobjedom tehničkim tušem u prvoj rundi (10:0) Lara ulazi u polufinale. Polufinalna borba pred nju je stavila za zadatak tvrdu Poljakinju Gwozdz. Bila je to lavovska bitka u kojoj je Lara doslovno u posljednjoj sekundi preokrenula meč u svoju korist. Lara je ovom pobjedom osigurala finale protiv Mađarke Silei. U toj posljednjoj borbi napravila je jednu malu tehničku greškicu protiv vrlo iskusne Mađarke koja je to vješto iskoristila te je tako odvela borbu u za sve neželjenom smjeru. Mađarka je među ostalim i bila braniteljica prošlogodišnjeg naslova prvakinje Europe tako da nitko nema za čime žaliti.

Larinim rezultatom presretni su i u Hrvačkom klubu Podravka.

“Nakon 22 godine rada, koji su započeli treneri Blažeković, Šprem i Mihalec, mlađa generacija trenera nastavila je istim stopama i konačno smo skinuli i taj “urok” petih mjesta, odnosno biti tik do medalje na velikom natjecanju. Prisjetimo se, sada već davne 2008. imali smo peto mjesto na juniorskom Prvenstvu Europe današnjeg trenera Ivana Lončarića, pa 2010. peto mjesto Sandra Frankola, također na juniorskom Prvenstvu Europe i peto mjesto njegovog brata Filipa 2013. na Prvenstvu svijeta za kadete. No, naša Lara ovoga je puta otišla korak dalje i sve nas obradovala s ovim povijesnim rezultatom.

Nakon toliko godina truda i rada svih ljudi koji su se okupljali oko kluba, Podravki je naša Lara Blažeković omogućila upisivanje kluba u povijest, u krug klubova koji posjeduju veliku medalju i na papiru”, istaknuli su iz HK Podravke.

Foto: HHS

- Oglas -

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti