Nedjelja, 19. rujna 2021.

Slobodan ulazak u Sloveniju za cijepljene s dvije doze ili uz liječničku potvrdu da ste preboljeli koronu

To je promjena u odnosu na dosadašnji režim po kojemu su bez negativnog testa ili obvezujuće karantene u Sloveniju mogle ulaziti samo neke kategorije ljudi, poput radnika-dnevnih migranata iz susjednih država, onih koji u zemlju ulaze zbog školovanja, u okviru policijske ili vojne suradnje, diplomata s putovnicama i slično

Preporučujemo

Ulazak u Sloveniju od subote će biti moguć bez karantene ili predočenja negativnog testa na koronavirus za one koji su cijepljeni s dvije doze cjepiva protiv Covida-19 i one koji su Covid-19 preboljeli te o tome imaju potvrdu liječnika, odlučila je u četvrtak slovenska Vlada.

To je promjena u odnosu na dosadašnji režim po kojemu su bez negativnog testa ili obvezujuće karantene u Sloveniju mogle ulaziti samo neke kategorije ljudi, poput radnika-dnevnih migranata iz susjednih država, onih koji u zemlju ulaze zbog školovanja, u okviru policijske ili vojne suradnje, diplomata s putovnicama i slično.

Od trenutka kada su preboljeli Covid-19 ne smije proći više od šest mjeseci, a od cijepljenja drugom dozom cjepiva mora proteći najmanje 14 dana. To je odluka koja stupa na snagu već u subotu i odnosi se, dakle, i na hrvatske državljane pod spomenutim uvjetom, dok za druge ostaje kao i do sada, PCR test ili karantena, osim za prijašnje izuzetke.

To je u četvrtak potvrdio na konferenciji za novinare ministar unutarnjih poslova Aleš Hojs, piše Telegram, a prenose Međimurske novine.

Najnovije objave