Nedjelja, 4. lipnja 2023.

Srednjovjekovni božićni sajam zbog velikog interesa trajat će jedan dan dulje

'Brojni posjetitelji tako mogu i dalje potpuno besplatno razgledati najveći jedinstveni sajam u Hrvatskoj sa sveukupno više od 40 objekata starih zanata, izlagača i obrtnika te ugostitelja', poručuju organizatori

Srednjovjekovni božićni sajam u Hrvatskoj ulazi u svoje posljednje dane održavanja, a potrajat će i dulje nego što je prvotno bilo predviđeno.

Turistička zajednica Koprivnice je zbog velikog interesa posjetitelja, ugostitelja i izlagača dodala još jedan dan održavanja ovog jedinstvenog sajma te će on biti otvoren i u ponedjeljak, 26. prosinca.

”Brojni posjetitelji tako mogu i dalje potpuno besplatno razgledati najveći jedinstveni sajam u Hrvatskoj sa sveukupno više od 40 objekata starih zanata, izlagača i obrtnika te ugostitelja, a iz programa u završnici sajma izdvojit ćemo putujuće trgovce koji pregovaraju sa gradskim socem, prezentaciju srednjovjekovnih instrumenata, Društvo naša djeca Koprivnica s predstavom ‘Kraljevna na listu koprive’ i našu atraktivnu srednjovjekovnu kupelj!

Mnogobrojne atrakcije poput putujućih trgovaca, žongliranja vatrom koprivničkih mušketira i haramija, lakrdijaša, srednjovjekovne kupke, kovača, svjećara i krznara te alkemičara i rakijaša pobrinule su se da zanimljivog sadržaja ne nedostaje, a tu je i dalje bogata ponuda koju čine originalna domaća jela i pića poput ‘raščehnute gice’, čurki, veprovog gulaša, pečenih kostanji, Koprivničkog božićnog piva s koprivom, gina s koprivom i dr.

Naravno, uz brojne druge kostimirane sudionike sajma, stare zanate i izlagače, slikare i kipare te ugostitelje, u podrumu Muzeja grada Koprivnice i dalje se održava prezentacija i degustacija vina renomiranih podravskih vinara s buduće vinske ceste PodraVine”, ističu u Turističkoj zajednici Koprivnica.

PROGRAM – PONEDJELJAK, 26. PROSINCA 

16:00 – 20:30 RADIONICE STARIH ZANATA – tiskar, kipar, kovač, stolar, svjećar, alkemičari, tkalje, lončar, kaligraf, pekar, dvorski slikari, krznar, kožar, brusač, sapunarka, košaraš, izrada krpenih lutaka, radionica izrade dijelova drvene preše, sirar, mesar, pčelar, rakija i gin s koprivom, lješnjaci, voće i povrće, božićni ukrasi…

• Putujući trgovci pregovaraju s Gradskim socem
• Prezentacija prvog Koprivničkog božićnog piva s koprivom
• Srednjovjekovna kupelj
• Žongliranje vatrom Koprivničkih mušketira i haramija
• Srednjovjekovni muzičari
• PodraVina – prezentacija i degustacija vina podravskih vinara – u podrumu Muzeja (17:00 – 21:00)

Ulaz je besplatan za sve posjetitelje.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti