Četvrtak, 21. listopada 2021.

Stigli su nalazi: evo kakva je kvaliteta vode na jezeru Šoderici

Obavljena je i kemijska i mikrobiološka analiza površinske vode te je ekološko stanje ispitanog jezera vrlo dobro prema uredbi o standardu kakvoće vode

Preporučujemo

U četvrtka, 23. srpnja, Općina Legrad je zaprimila izvješće Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije u kojem su ispitivali vodu za kupanje na Šoderici.

Uzorci su se uzimali 17. lipnja na 5 lokacija na jezeru Šoderica: plaža ispred Ribičkog doma, plaža ispred restorana Tomislav, plaža kod Podravkinog odmarališta, plaža Lazine te na dječjoj plaži ispred bistroa Šoderica.

Također je obavljena i kemijska i mikrobiološka analiza površinske vode te je ekološko stanje ispitanog jezera vrlo dobro prema uredbi o standardu kakvoće vode.

– Ispitivani uzorci su izvrsne kakvoće prema standardu za ocjenu kakvoće vode nakon svakog ispitivanja koji su propisani uredbom o kakvoći vode za kupanje – istaknuli su iz Općine Legrad.

U vrijeme uzorkovanja, jezero je bilo ugodnih 22 stupnja, stoga se pozivaju svi mještani i ostali posjetitelji da se bez straha dođu osvježiti u ove vruće dane.

Najnovije objave