Nedjelja, 29. siječnja 2023.

Sudački ekspert Strahonja: ‘Nisu bili jedanaesterci koje je sudac Pajač dosudio za Istru protiv Slavena’

Podsjetimo, poveo je Slaven Belupo u 10. minuti preko Glavčića, a Istra je dva gola zabila iz nepostojećih jedanaesterca, koje je dosudio glavni sudac Pajač iz Zeline

Preporučujemo

Nema govora o kaznenim udarcima – rekao je sudački ekspert Marijo Strahonja u emisiji Stadion na HRT-u 2, komentiravši odluke glavnog suca Igora Pajača na utakmici između Istre 1961 i koprivničkog Slavena Belupa u kojoj je domaća momčad preokretom došla do pobjede nakon dva dosuđena kaznena udarca.

Podsjetimo, poveo je Slaven Belupo u 10. minuti preko Glavčića, a Istra je dva gola zabila iz nepostojećih jedanaesterca, koje je dosudio glavni sudac Pajač iz Zeline. Dvostruki strijelac bio je Špoljarić u 81. i 91. minuti. Više o samoj utakmici pročitajte OVDJE.

Video dosuđenih jedanaesteraca pogledajte OVDJE.

Krenimo redom, evo kako je Strahonja komentirao Pajačeve odluke.

Prvi jedanaesterac.

– Prva impresija najjača je impresija. Sudac Pajač ovdje ništa nije vidio, niti je mogao bilo što vidjeti. Vidimo standardizirani skok kojih ima na desetak tijekom utakmice i lagani kontakt ruke u predjelu ramena i vrata. Potpuno nepotrebna poruka iz VAR sobe i davanje druge prilike glavnom sucu. I onda suci koji su vrući, kada idu gledati tu drugu priliku, najčešće i najmanji kontakt okarakteriziraju kao kazneni udarac. Međutim, ovdje nema govora o kaznenom udarcu, kao što nema govora o drugoj prilici – naglasio je Strahonja.

Drugi jedanaesterac.

– Iskreno, objektivno, nogometno, nije bilo dovoljno ničega. Vidi se obrambeni igrač koji je cijelim svojim tijelom u kvalitetnoj obrambenoj poziciji, rotira se za 180 stupnjeva, ulazi i prati dalje svoju loptu. Ovo apsolutno nisu kriteriji niti kontakti niti intenziteti za kazneni udarac. Misli da je ovdje došlo do velike pogreške u procjeni – istaknuo je Strahonja.

Glavni sudac utakmice bio je, dakle, Igor Pajač (Sv. Ivan Zelina), a pomoćnici su mu bili Goran Loparac (Sladojevci), Marko Stolnik (Varaždin) i Tomislav Bionda (Zaprešić). Glavni VAR sudac bio je Marko Matoc (Zaprešić), a AVAR Jerko Crnčić (Vrbovec). Delegat susreta bio je Milan Rukavina (Rijeka), a Domagoj Ljubičić (Osijek) bio je kontrolor.

Glavnog suca utakmice u Puli Pajača komentirao je i nogometni trener Tomislav Ivković.

– Suci su ljudi koji isto griješe, kao i mi treneri i svi ostali. Moramo ih shvatiti, bez obzira na to koliko nam teško bilo. To nam je sastavni dio života. Mi živimo s njima, oni s nama. Bitno da greška nije namjerna. Oni žive s tim je li greška namjerna ili nenamjerna. Mislim da nije namjerna. Ja znam tog dečka Pajača, znam mu cijelu obitelj, brata sam mu trenirao. Reći ću svoje skromno mišljenje, on je izgubio svoj ‘peronaliti’, samopouzdanje. On je zgodan dečko, izgleda k’o Apolon, zna suditi, ali jednostavno, svaka njegova odluka, po njegovoj faci vidim jer ga znam, nije siguran u nju. I sad ne vjeruje u sebe i svoje kvalitete i dok je tako imat će problema – kazao je Ivković.

Strahonja je na to dodao kako Pajač ima potrebu za očinskim pristupom nekog iz Hrvatskog nogometnog saveza ili sudačke organizacije koji će mu prijateljski dati savjet i dati slobodne ruke u njegovom suđenju.

– Bez nekakvih odgovornosti. Igore, izvoli, odsudi 10 utakmica, nemaš posljedica, samo odsudi, trebamo pravog suca – ubacio se voditelj Viki Ivanović.

Na te riječi Strahonja je samo rekao – da.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti