Četvrtak, 29. veljače 2024.

Svečano prisegnuli suci porotnici Općinskog suda u Koprivnici

Župan je čestitao sucima porotnicima na imenovanju istaknuvši kako su svojima zaslugama zavrijedili ove pozicije, i to, prije svega, stručnošću i društvenim angažmanom

- Oglas -

U prostorijama Županijske uprave održana je svečana prisega sudaca porotnika Općinskog suda u Koprivnici koji su na dužnost imenovani na 14. sjednici Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije.

Suci porotnici prisegu su položili pred predsjednikom Županijske skupštine Damirom Felakom, županom Darkom Korenom, županijskim pročelnicama Melitom Ivančić i Ljubicom Belobrk Flamaceta te predstavnicom Općinskog suda u Koprivnici, predsjednicom Kaznenog odjela i sutkinjom Vesnom Piškorec Kuzmić.

Nakon svečanog dijela prisege, župan je čestitao sucima porotnicima na imenovanju istaknuvši kako su svojima zaslugama zavrijedili ove pozicije, i to, prije svega, stručnošću i društvenim angažmanom.

- Oglas -

– Dužnost suca porotnika je važan trenutak u vašim životima, velika čast i privilegija, ali i odgovornost i obveza. Svojim radom ćete štititi društvo od nezakonitog postupanja pojedinaca ili države, a ujedno ćete predstavljati glas javnosti te održavati povjerenje u neovisno i časno pravosuđe. Vjerujem kako će vaš rad doprinijeti još boljem funkcioniranju pravosudnog sustava te biti na korist cijele naše zajednice – istaknuo je župan.

Čestitkama se pridružio i predsjednik Skupštine Felak koji im je poželio mnogo uspjeha u obavljanju ove časne dužnosti, dok je predstavnica Općinskog suda u Koprivnici Vesna Piškorec Kuzmić naglasila važnu ulogu novoimenovanih sudaca porotnika te im poželjela uspješan rad.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti