6.3 C
Zagreb
Nedjelja, 18. travnja 2021.

Trener Pranjić nakon poraza Podravke od Rostova: ‘Moram pohvaliti cure, borile su se svih 60 minuta’

Podravkašice su dale sve od sebe, ali gošće su presnažne za koprivničku ekipu u ovom trenutku. Tjelesno jače, brže i kvalitetnije. Problem Podravkinom treneru Antoniju Pranjiću pravile su i ozljede u ekipi

Preporučujemo

Rukometašice Podravke Vegete u prvoj utakmici osmine finala Lige prvakinja ugostile su u subotu moćnu rusku ekipu Rostov Don i upisale uvjerljiv poraz rezultatom 29:20. Već na poluvremenu bilo je plus sedam za rusku ekipu – 17:10. Znalo se da je razlika u kvaliteti velika, nije slučajno Rostov Don bio prvi u svojoj skupini, a Podravka Vegeta posljednja u svojoj.

Rostov Don ponajbolja je europska ekipa i jedan od favorita za osvajanje Lige prvakinja ove sezone. U svojim redovima ima cijeli niz vrhunskih rukometašica, a Anna Vyakhireva i Grâce Zaadi Deuna su top klasa.

Podravkašice su dale sve od sebe, ali gošće su presnažne za koprivničku ekipu u ovom trenutku. Tjelesno jače, brže i kvalitetnije. Problem Podravkinom treneru Antoniju Pranjiću pravile su i ozljede Lamprini Tsakalou i Ivone Mrđen, a nespremna je igrala i Carlos. Otprije nema ni Selene Milošević.

Statistika govori da je kod Podravke Vegete najefikasnija u ovoj utakmici bila Dejana Milosavljević sa šest golova, a Lea Franušić i Dijana Mugoša dodale su po četiri. Vratarka Yuliya Dumanska skupila je 14 obrana.

Rostov Don predvodile su Polina Kuznetsova i Iuliia Managarova s pet golova. Po četiri gola zabile su Anna Vyakhireva i Katarina Krpez Slezak. Dvije gostujuće vratarke skupile su zajedno 15 obrana.

– U zajedništvu s curama dogovorili smo se da ćemo nastaviti još jače, da ćemo svaku utakmicu, svaki naš gol posvetiti našem treneru Zlatku Saračeviću i da ćemo se boriti svih 60 minuta. Moram pohvaliti cure, zato što su one to na terenu i pokazale. U prvom dijelu imali smo neke greškice i dogovorili smo se da ćemo u drugom dijelu nastojati to ispraviti, što i jesmo jer smo u drugom poluvremenu odigrali jako dobro. Kada znamo da smo igrali protiv megaekipe, protiv jednog Rostov Dona koji cilja na osvajanje Lige prvaka ove godine, možemo reći da smo zadovoljni pruženim otporom – rekao je trener Antonio Pranjić nakon utakmice.

Dodao je kako je bilo dosta poteškoća što se tiče slaganja sastava zbog brojnih ozljeda te i zbog toga iskazuje još veće zadovoljstvo zbog borbenosti i požrtvovnosti cura svih 60 minuta.

Kao i u prvenstvenim utakmicama, Podravkašice su igrale u dresovima s srcem u kojem su inicijali ZS u spomen na preranog preminulog trenera Zlatka Saračevića. Tako će biti do kraja sezone. Kokice imaju i novi pozdrav za ohrabrivanje na minuti odmora i prije utakmice, a on glasi: ‘Svi za Sarača’.

Najnovije objave