Ponedjeljak, 15. kolovoza 2022.

Trener rukometašica Podravke Željko Babić: ‘Zadovoljan sam kako cure rade’

Nakon pripreme s Krimom u Ljubljani i poraza rezultatom 31:23, uslijedilo je gostovanje u Mađarskoj gdje je glavni cilj bio uigravanje ekipe za nadolazeće izazove u novoj natjecateljskoj sezoni. Odigrane su dvije utakmice

Preporučujemo

Rukometašice koprivničke Podravke Vegete su zaključile svoj treći pripremni tjedan pobjedom na gostovanju u Dunajvarošu 36:35 (poluvrijeme 20:20).

Nakon pripreme s Krimom u Ljubljani i poraza rezultatom 31:23, uslijedilo je gostovanje u Mađarskoj gdje je glavni cilj bio uigravanje ekipe za nadolazeće izazove u novoj natjecateljskoj sezoni.

U obje utakmice koprivničke cure su pokazale karakter, iako je u utakmici prvog dana slavila domaća ekipa rezultatom 27:25. Drugi je dan bio prilika za novo dokazivanje i željena pobjeda je tu što je dodatna motivacija za još ambicioziniji ulazak u četvrti tjedan priprema. Zaključak je da je u subotnjoj utakmici vidljiva visoka razina efikasnosti i kontrole.

Prikazanim je zadovoljan i trener Željko Babić.

– Jako poučna turneja na kojoj smo odigrali dvije teške utakmice. Prvu smo izgubili, imali smo loptu za neriješeno, ali nismo to iskoristili. Ekipa je u ovoj utakmici pokazala jak karakter i želju uz visoku motivaciju i moram reći da smo u drugoj utakmici dominirali svih 60 minuta – rekao je trener Babić.

Nakon zasluženog odmora, ekipa će u sljedećem tjednu ponovno nastaviti sa zahtjevnom pripremom te četvrti tjedan zaključiti s još dvije utakmice s mađarskom ekipom Dunajvaroš koja u četvrtak stiže u Koprivnicu.

– Mi svaki tjedan imamo dva dana fizičkih opterećenja, a nakon toga 2-3 dana taktičkih opterećenja. Želimo paralelno raditi na dobroj fizičkoj pripremi uz tehničko-taktičku nadogradnju. Mogu reći kako sam zadovoljan jer sve ide svojim tokom i vrlo je važno da nam se dobro oporavljaju cure koje dolaze iz povreda i da u ovom zahtjevnom razdoblju nemamo novih – zaključio je trener Babić.

- Advertisement -

Najnovije objave