Četvrtak, 2. veljače 2023.

U Čakovcu održan Obljetnički koncert Umjetničke škole Miroslav Magdalenić

Bilo je to trostruko slavlje – 75. obljetnica glazbene škole i početka glazbenog obrazovanja u Čakovcu, 25. obljetnica djelovanja pod imenom Umjetničke škole i 115. obljetnica rođenja Miroslava Magdalenića

Preporučujemo

Nakon što su početkom prosinca pod pokroviteljstvom Grada Čakovca održali svoj tradicionalni koncert, s krajem godine učenici Umjetničke škole “Miroslav Magdalenić” Čakovec na čelu s ravnateljicom Senkom Bašek, u dvorani Centra za kulturu za mnogobrojnu publiku pripremili su Obljetnički koncert.

Kako je izvijestio Grad Čakovec, referenca je to na organizaciju koncerta u godini u kojoj obilježavaju trostruko slavlje – 75. obljetnicu glazbene škole i početka glazbenog obrazovanja u Čakovcu, 25. obljetnicu djelovanja pod imenom Umjetničke škole i 115. obljetnicu rođenja Miroslava Magdalenića.

Uz pritom pripremljenu promociju filma Naš svijet – glazba i balet te promociju monografije Umjetnička škola Miroslav Magdalenić 2011. – 2021., publici su se svojim nastupima predstavili Predrag Šantek na klaviru, Lucija Horvat na flauti, David Vuković na klaviru, Adela Žganec na violini, Igor Horvat na klaviru, Luka Taradi na klaviru, Patrik Zamuda na klaviru i bariton Jurica Jurasić Kapun.

Koncert u Čakovcu
Foto: Grad Čakovec

– Trostruka obljetnica koju je Umjetnička škola obilježila ove godine, značajna je ne samo za ustanovu već i za cijeli grad te županiju. Pokazuje da se kod nas sustavno, desetljećima ulaže u umjetničko obrazovanje mladih, da naš grad ima intelektualni i stručni kadrovski kapacitet koji može uspješno voditi jednu ustanovu takvog renomea. Pokazuje i da smo, što se glazbe tiče – sredina koja se može ponositi velikim brojem uspješnih glazbenih umjetnika, a i grad u kojem postoji obrazovana publika. U svakom uspjehu međimurskih glazbenika, dio je i za koji je zaslužna naša umjetnička škola, jer su svi oni svoja prva glazbena i umjetnička znanja stjecali upravo u njoj. Na tome Vam ravnateljice, profesori i svi djelatnici škole, u ime grada i svih naših sugrađana najiskrenije zahvaljujem – u svom je obraćanju istakla gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti