Utorak, 30. svibnja 2023.

U đurđevačka prigradska naselja postavit će se male kućice s knjigama

Ovim projektom želi se promicati pismenost i ljubav prema čitanju te vrijednosti i važnosti društvenoga zajedništva u manjim zajednicama

Nakon što je Ministarstvo kulture i medija početkom godine odobrilo financiranje čak sedam programa, u đurđevačku je knjižnicu stigla još jedna predivna vijest.

“Primili smo obavijest da će Ministarstvo kulture i medija sa 3118,99 eura financirati projekt Mreža malih slobodnih knjižnica koji podrazumijeva postavljanje malih slobodnih kućica – knjižnica u prigradskim naseljima Đurđevca”, istaknula je ravnateljica knjižnice Bernarda Ferderber.

Ovim se projektom želi izaći izvan prostora knjižnice, posjetiti đurđevačka prigradska naselja i doprijeti do malih zajednica kojima je knjiga teže dostupnija.

Kućica za knjige
Kućica za knjige // Izvor fotografije: Gradska knjižnica Đurđevac

“Postavljanjem kućica za knjige, gdje će svatko moći uzeti, posuditi, vratiti ili zamijeniti knjige, želimo stvoriti nove kontakte s novom publikom koja odrasta zajedno s knjižnicom i njenim kulturnim sadržajima”, ističe ravnateljica Ferderber.

Također, uz kućice su planirane i razne dodatne aktivnosti poput čitateljskih izazova, radionica i pričaonica na otvorenom.

Mještani prigradskih naselja moći će slobodno zaviriti u kućice u koje će se za početak staviti određeni broj slikovnica, dječjih knjiga, knjiga za mlade te beletristike za odrasle, uzeti knjigu koja im se sviđa, a kad je pročitaju vratit je.

“Ovim projektom želimo promicati pismenost i ljubav prema čitanju te vrijednosti i važnosti društvenoga zajedništva u manjim zajednicama čime se povećava njihova dostupnost ljudima različite dobi i financijskih mogućnosti”, poručila je ravnateljica Ferderber.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti